Print

Recept: Havermoutpap met rabarber en aardbeien

havermoutpap met rabarber en aardbeien

Havermout is een uitstekende start van de dag. Nu de rabarber in het seizoen is maak je hier heel eenvoudig een havermoutpap met rabarber en aardbeien mee.

Scale

Ingredients

Ingrediënten havermoutpap:

Ingrediënten rabarber – aardbeien compote:

 

Extra:

Instructions

  1. Maak als eerste de rabarber-aardbeien compote: Schil de rabarber (om de draden te verwijderen), snijd de uiteinde eraf, en de rest in stukjes van 2 cm. Was de aarbeien en verwijder het kroontje. Doe alle ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan, en breng aan de kook. Laat dit minstens 10 minuten zachtjes doorkoken, en roer regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Als je kokosbloesem suiker gebruikt, dan wordt de compote vrij donker van kleur.
  2. Gebruik een staafmixer of blender, en maal de compote fijn. Je wilt de stukken er uit hebben, maar je mag nog wel duidelijk de ‘draden’ van de rabarber zien. 
  3. Voor het ontbijt maak je de pap: doe de melk en de havermout in een kleine pan en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 10-15 minuten koken, tot je een pap hebt. Let op dat deze niet aanbrand, en roer regelmatig om aankoeken te voorkomen.
  4. Giet de havermoutpap in een kommetje, schep hier 1-2 eetlepels rabarber-aardbeien compote overheen, en garneer met de pompoenpitten. Deze havermoutpap met rabarber dient wel direct opgegeten te worden.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

Heb je nog rabarber-aardbeien compote over? Schep dit in een schoongemaakte jampot en bewaar nog enkele dagen in de koelkast.

Keywords: havermout, havermoutpap, ontbijt, rabarber, aardbeien