• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met pindakaas

Havermoutpap met pindakaas

13 juni 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Start je dag met een lach en een lekkere kom havermoutpap met pindakaas! Deze ontbijtbowl zit boordevol vezels en lekkere smaakmakers zoals pindakaas en chocolade, waardoor je heel de wereld aankunt. En daarnaast is het ook gewoonweg heel lekker en vullend ontbijten.

Zelf havermoutpap met pindakaas maken

Havermoutpap is een voedzaam en vullend ontbijt, om eigenlijk elke dag wel mee te beginnen. Deze havermout met pindakaas maken kost je slechts 5-10 minuten, maar afgetopt met banaan, chocolade, noten en chiazaad, krijg je een heerlijke energie boost waarmee je prima je ochtend zult doorkomen!  Nu vind ik de combinatie van pindakaas, chocolade en banaan erg lekker, maar varieer gerust in toppings, en maak deze havermoutpap met pindakaas precies zoals jij hem lekker vind!

recept havermoutpap met pindakaas ontbijt bettysktichen.nl

Nog meer havermoutpap recepten

Kun jij ook geen genoegen krijgen van havermoutpap met pindakaas? Dan heb ik nog meer gezonde(re) havermoutpap recepten in petto voor jullie. Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze appeltaart havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor de zoet zure roze rabarberstengel en maak deze havermoutpap met rabarber en aardbeien. Liefhebbers van koffie kunnen hun hart ophalen aan deze havermout cappuccino! Dat is lekker genieten!


Print

Recept: Havermoutpap met pindakaas en chocolade

recept havermout met pindakaas ontbijt bettysktichen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

  • 5 eetlepels havermout,
  • 125 ml (amandel) melk,
  • 125 ml water,
  • 1 eetlepel (RAW) cacao poeder,
  • 2 eetlepel pindakaas,
  • 1 kleine banaan,
  • 2 blokjes pure chocolade,
  • 1 eetlepel chiazaadjes,
  • 1 eetlepel bruine amandelen,
  • optioneel: 1 theelepel (kokosbloesem) suiker.

Instructions

  1. Voor de havermoutpap meng je het havermout met de melk en water in een kleine pan. Breng aan de kook en laat 5-10 minuten koken. Hoe fijner je havermout van structuur, hoe sneller de pap gaar is.  Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  2. Pel de banaan en snijd deze in plakken. Hak de chocolade grof.
  3. Draai het vuur uit, voeg de (RAW) cacao poeder en 1 eetlepel pindakaas toe aan de havermout en roer goed door elkaar.  Giet de havermoutpap met pindakaas in een kommetje, breng eventueel nog extra op smaak met de kokosbloesemsuiker.  Verdeel de plakjes banaan eroverheen, bestrooi met de gehakte chocolade, chiazaad en amandelen. Lepel er tot slot de laatste eetlepel pindakaas overheen. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept havermoutpap met pindakaas ontbijt bettysktichen.nl

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelen, bananen, cacao, chiazaad, chocolade, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, pindakaas, suikervrij, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Lekker hartig snacken met tomaten
Volgend bericht: Club Room – ss Rotterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee