• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met blauwe spirulina

Havermoutpap met blauwe spirulina

18 juni 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ik hou wel van een lekker kleurtje in mijn gerechten! En deze havermoutpap met blauwe spirulina is mijn meest recente ontdekking. Niet alleen een lust om te zien, maar het blijkt ook nog eens een boost aan je gezondheid te geven!

Geef je gezondheid een boost met spirulina!

Ken jij deze groene of blauwe algen soort al? Hoewel de smaak niet door iedereen te waarderen is, is dit een tof ingrediënten voor door je recepten. Niet alleen omdat het een mooie diep groene of blauw kleur van krijgt. Maar spirulina is een rijke bron van eiwitten, proteïne en aminozuren. Tevens bevat het ook de vitamines C, E en K en helpt je gezondheid een boost te geven! Zo kun je het s’ochtends door een beetje water roeren en als shotje nemen. Of mix door je favoriete smoothie (bowl), juice of pancake beslag. Wist je dat havermoutpap met spirulina ook een goede manier is om het mee in te nemen? De pap verbloemt namelijk wat van de smaak en die saaie havermout krijgt zo echt een kleurboost!

Recepten met spirulina

Wordt jij ook zo blij van dit felle kleurtje in de havermoutpap met blauwe spirulina? Dan heb ik nog meer recepten met spirulina in petto voor je! Smoothiebowl met kiwi en groene spirulina, lekker koel en verfrissend op de zomerse morgen. En wat dacht je van borrelen met deze groene hummus bowl met zoete aardappel. Zo lekker en eigenlijk ook zo gezond! Varieer dus gerust met een beetje extra spirulina door je recepten. Al is het alleen al voor het mooie fel groene of fel blauwe kleurtje!


Print

Recept: Havermoutpap met blauwe spirulina

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geef je havermoutpap recepten een diep groene of fel blauwe tint met spirulina poeder! Het voegt niet alleen een mooi kleurtje toe maar is ook nog eens heel gezond en een bron van eiwitten!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk,
  • 4–5 eetlepels havermout,
  • 1 eetlepel zonnebloem- en/of pompoenpitten,
  • ½ theelepel blauwe spirulina poeder, 
  • 3 eetlepels (plantaardige) yoghurt,
  • 1 theelepel notenboter,
  • paar blauwe bessen,
  • hennepzaad.

Instructions

  1. Stop het amandelmelk, havermout en zonnebloem- en/of pompoenpitten in een pannetje en breng al roerende aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Voeg eventueel nog een scheutje water toe als het te droog kookt.
  2. Zet het vuur uit en roer de blauwe spirulina poeder doorheen. Schep een kommetje of glas en laat iets afkoelen.
  3. Schep hier de yoghurt overheen en vervolgens de notenboter. Top af met blauwe bessen en wat hennepzaad.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, blauwe bessen, havermout, havermoutpap, hennepzaad, notenpasta, pompoenpitten, spirulina, Voedselzandloper, zonnebloempitten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Portobello burger met avocado
Volgend bericht: 10x Courgetti recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee