Wat een koude en barre herfstweek hebben we achter de rug. Dus het werd hoog tijd voor een hartverwarmend ontbijtje! Deze havermout cappuccino is er dan ook speciaal voor gemaakt om ons de herfst door te helpen. Het is een combinatie van mijn twee favoriete ontbijtbenodigdheden: een lekkere warme kom havermoutpap en een fluweelzachte sojamelk cappuccino.
Combineer cappuccino met havermout ontbijt
Sowieso heb ik in deze koude tijd van het jaar moeite om ‘koude’ ontbijtjes te eten, zoals kwark of yoghurt met fruit. De warme havermoutpap staat weer bijna dagelijks op het menu en zo heb je alvast een warme start aan het begin van de ochtend. Overigens is dit ook DE uitgelezen periode om overdag eens een lekkere verwarmende en kruidige Pumpkin Spice Latte te maken, met geroosterde pompoen. Een eventuele winterdepressie smelt dan ook als sneeuw voor de zon! Maar voor de liefhebbers combineer ik hier ook eens een cappuccino met havermout tot een waar verwen ontbijt!
Havermout cappuccino, koffie, koekjes en meer
Met onderstaand recept kun je dus lekker aan de slag gaan met het maken van de havermout cappuccino, maar ik heb nog meer koffie en koffie koekjes recepten voor je op de site staan hoor! Maar Als je tevens op zoek bent naar nog een lekker koffie recept dan kan ik je deze ‘Heavenly Hazel’ koffie met hazelnoot en melk ook aanraden! Volromig en met een fijne ‘crunch’ on top. Of ga je liever voor de wereldberoemde Pumpkin Spice latte van Starbucks? Zoek je misschien nog een recept voor lekkere koeken met koffie? Dan moet je zeker eens deze brosse hazelnoot koeken met chocolade en koffie gaan maken! Ook lekker zijn deze macadamia koeken met witte chocolade!
Recept: Havermout Cappuccino
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 10 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 150 ml plantaardige melk (zoals amandelmelk, sojamelk, rijstemelk) etc.
- 40 gram havermout,
- snufje kaneel,
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker, of honing,
- 100 ml sojamelk (deze ‘schuimt’ het beste)
- 2 kopjes espresso.
Extra:
- klein kookpannetje,
- 2 latte macchiato glazen,
- koffiemachine, liefst eentje met melkopschuimfunctie,
- (anders heb je ook een melkopschuimer benodigd.)
Instructions
- Breng in het kleine pannetjes de plantaardige melk+ havermout aan de kook. Voeg een snufje kaneel toe en laat zachtjes 5-10 minuten doorkoken, totdat deze gaar is. Wel regelmatig blijven doorroeren om aanbranden te voorkomen.
- Voeg tegen het einde van de bereidingstijd de kokosbloesemsuiker of honing toe en roer al smeltend hierdoor heen. Zet daarna meteen het vuur uit, en verdeel het havermout mengsel over de twee latte macchiato glazen.
- Vervolgens schuim je de melk op. Mijn koffie apparaat doet dit rechtstreeks in de glazen. En anders kun je ook de sojamelk verwarmen in een pannetje of magnetron en vervolgens opschuimen met een opschuimer. Verdeel het schuim ook over de glazen.
- Tot slot schenk je de espresso ook over het melkschuim en deze zal wat meer naar beneden zakken, wat een mooi laagjes effect geeft aan de havermout cappuccino. Serveer uiteraard direct en met een lange lepel, zodat je tussendoor de havermout ook uit het glas kunt lepelen.
Eet/drink smakelijk!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermout cappuccino voor het ontbijt wilt gaan maken.
Michèle
Omg net gemaakt en wat een uitkomst! Valt wel zwaar op de maag maar het is erg lekker!