• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige courgettecake met mais en kaas

Hartige courgettecake met mais en kaas

20 november 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag kun je deze hartige courgettecake met mais en kaas absoluut op het menu zetten!

Hartige courgettecake met mais en kaas

Een heerlijke vegetarische cake die je kunt serveren met bijvoorbeeld een salade erbij.  En heb je een plak over dan bewaar je die lekker als tussendoortje voor de dag erna!

Hartige Courgettecake Maken

Toen ik deze hartige cake aan het maken was, moest ik meteen denken aan het good old gehaktbrood van mijn moeder. Dat gehaktbrood was lekker, maar het allerlekkerst was haar topping van sticky zoetzure tomatensaus eroverheen gesmeerd. Dus 1 en 1 werd 2 en zo ontstond deze heerlijke hartige, maar wel vegetarische, cake met tomatensaus topping. Serveer hem tijdens een borrel of lunch. En als diner zou ik er nog een kleine groene salade bij maken, om hem te completeren.

Print

Recept: Hartige courgettecake met mais en kaas

Hartige courgette cake met mais en kaas
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 4 personen (2 dikke plakken p.p.) 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de hartige cake:

  • 2 groene courgettes
  • 100 gram babymais
  • 100 gram (oude) geraspte kaas
  • 5 eieren
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 el. paneermeel
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 50 ml. kokosolie
  • Boter of olie om in te vetten

Ingrediënten voor de tomatensaus topping:

  • 4 el. ketchup
  • 2 el. bruine suiker
  • 1 tl. mosterd

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een cakevorm in met boter of olie. Schep de paneermeel erbij en schud de vorm zodat de paneermeel rondom blijft plakken. 
  2. Schil de boven- en onderkant van de courgette en rasp ze grof boven een grote kom. Snij de babymais in plakjes en voeg toe aan de kom, net als de geraspte kaas en de zonnebloempitten. 
  3. Kluts de eieren in een andere kom samen met een flinke snuf peper en zout en de Italiaanse kruiden. Roer de kokosolie er vloeibaar doorheen. Als de olie niet vloeibaar is, zet het dan heel even in de oven die aan het voorverwarmen is.
  4. Schep vervolgens de bloem en bakpoeder door de grote kom met de courgette en roer daarna het eimengsel er goed doorheen. Vervolgens giet je het beslag in de ingevette cakevorm. 
  5. Plaats de hartige courgettecake eerst voor 30 minuten in de oven. Als je de hartige cake met de tomatensaus topping wilt maken kun je deze nu alvast voorbereiden. Roer de ketchup, bruine suiker en mosterd goed door elkaar en zet even apart. 
  6. Na de 30 minuten verdeel je de tomatensaus over de courgettecake en zet je hem voor nog eens 25 minuten in de oven. 
  7. Check na de oventijd met een satéprikker of de hartige cake goed gaar is. Zet de cake eventueel nog iets langer in de oven als dat niet het geval is. 
  8. Laat de cake goed afkoelen (kamertemperatuur) voordat je hem aansnijdt. Serveer met bijvoorbeeld een frisse groene salade.

 

Eet smakelijk!

Liefs Nanda

Notes

Bewaartip: deze hartige cake is ideaal om te bewaren als tussendoortje. Heb je dus een paar plakken over, bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Makkelijk om ’s ochtends mee te nemen naar je werk.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Hartige courgettecake met mais en kaas

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloem, courgette, eieren, hoofdgerecht, Nanda Appelman, oude kaas, tomatensaus, vegetarisch, zonnebloempitten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Eten op de Euromast in Rotterdam
Volgend bericht: Circl Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in