• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Hartige courgettecake met mais en kaas

Hartige courgettecake met mais en kaas

20 november 2017 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Voor de Meatless Monday van vandaag kun je deze hartige courgettecake met mais en kaas absoluut op het menu zetten!

Hartige courgettecake met mais en kaas

Een heerlijke vegetarische cake die je kunt serveren met bijvoorbeeld een salade erbij.  En heb je een plak over dan bewaar je die lekker als tussendoortje voor de dag erna!

Hartige Courgettecake Maken

Toen ik deze hartige cake aan het maken was, moest ik meteen denken aan het good old gehaktbrood van mijn moeder. Dat gehaktbrood was lekker, maar het allerlekkerst was haar topping van sticky zoetzure tomatensaus eroverheen gesmeerd. Dus 1 en 1 werd 2 en zo ontstond deze heerlijke hartige, maar wel vegetarische, cake met tomatensaus topping. Serveer hem tijdens een borrel of lunch. En als diner zou ik er nog een kleine groene salade bij maken, om hem te completeren.

Print

Recept: Hartige courgettecake met mais en kaas

Hartige courgette cake met mais en kaas
Print Recipe

★★★★★

5 from 1 reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 1 hours 15 minutes
  • Yield: 4 personen (2 dikke plakken p.p.) 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de hartige cake:

  • 2 groene courgettes
  • 100 gram babymais
  • 100 gram (oude) geraspte kaas
  • 5 eieren
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 200 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 el. paneermeel
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 50 ml. kokosolie
  • Boter of olie om in te vetten

Ingrediënten voor de tomatensaus topping:

  • 4 el. ketchup
  • 2 el. bruine suiker
  • 1 tl. mosterd

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een cakevorm in met boter of olie. Schep de paneermeel erbij en schud de vorm zodat de paneermeel rondom blijft plakken. 
  2. Schil de boven- en onderkant van de courgette en rasp ze grof boven een grote kom. Snij de babymais in plakjes en voeg toe aan de kom, net als de geraspte kaas en de zonnebloempitten. 
  3. Kluts de eieren in een andere kom samen met een flinke snuf peper en zout en de Italiaanse kruiden. Roer de kokosolie er vloeibaar doorheen. Als de olie niet vloeibaar is, zet het dan heel even in de oven die aan het voorverwarmen is.
  4. Schep vervolgens de bloem en bakpoeder door de grote kom met de courgette en roer daarna het eimengsel er goed doorheen. Vervolgens giet je het beslag in de ingevette cakevorm. 
  5. Plaats de hartige courgettecake eerst voor 30 minuten in de oven. Als je de hartige cake met de tomatensaus topping wilt maken kun je deze nu alvast voorbereiden. Roer de ketchup, bruine suiker en mosterd goed door elkaar en zet even apart. 
  6. Na de 30 minuten verdeel je de tomatensaus over de courgettecake en zet je hem voor nog eens 25 minuten in de oven. 
  7. Check na de oventijd met een satéprikker of de hartige cake goed gaar is. Zet de cake eventueel nog iets langer in de oven als dat niet het geval is. 
  8. Laat de cake goed afkoelen (kamertemperatuur) voordat je hem aansnijdt. Serveer met bijvoorbeeld een frisse groene salade.

 

Eet smakelijk!

Liefs Nanda

Notes

Bewaartip: deze hartige cake is ideaal om te bewaren als tussendoortje. Heb je dus een paar plakken over, bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Makkelijk om ’s ochtends mee te nemen naar je werk.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Hartige courgettecake met mais en kaas

 

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bloem, courgette, eieren, hoofdgerechten, Nanda Appelman, oude kaas, tomatensaus, vegetarisch, zonnebloempitten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Eten op de Euromast in Rotterdam
Volgend bericht: Circl Restaurant in Amsterdam »

Lees Interacties

Reacties

  1. Monique

    14 november 2022 om 8:01 pm

    Heerlijk recept. Goed gelukt.
    Ik heb de oude kaas vervangen door edelgistvlokken omdat mijn man geen geraspte kaas mag.
    Smaakte prima op deze manier. Is het ook mogelijk plakken in te vriezen ?

    Monique

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 november 2022 om 10:30 am

      Hi Monique,
      dank je wel voor je variatie tip en je kunt dit zeer zeker invriezen.
      Goed af laten koelen en desnoods in plakjes snijden alvorens in te vriezen.
      groetjes, Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in