Print

Recept: Hartige courgettecake met mais en kaas

Hartige courgette cake met mais en kaas
Scale

Ingredients

Ingrediënten voor de hartige cake:

Ingrediënten voor de tomatensaus topping:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een cakevorm in met boter of olie. Schep de paneermeel erbij en schud de vorm zodat de paneermeel rondom blijft plakken. 
  2. Schil de boven- en onderkant van de courgette en rasp ze grof boven een grote kom. Snij de babymais in plakjes en voeg toe aan de kom, net als de geraspte kaas en de zonnebloempitten. 
  3. Kluts de eieren in een andere kom samen met een flinke snuf peper en zout en de Italiaanse kruiden. Roer de kokosolie er vloeibaar doorheen. Als de olie niet vloeibaar is, zet het dan heel even in de oven die aan het voorverwarmen is.
  4. Schep vervolgens de bloem en bakpoeder door de grote kom met de courgette en roer daarna het eimengsel er goed doorheen. Vervolgens giet je het beslag in de ingevette cakevorm. 
  5. Plaats de hartige courgettecake eerst voor 30 minuten in de oven. Als je de hartige cake met de tomatensaus topping wilt maken kun je deze nu alvast voorbereiden. Roer de ketchup, bruine suiker en mosterd goed door elkaar en zet even apart. 
  6. Na de 30 minuten verdeel je de tomatensaus over de courgettecake en zet je hem voor nog eens 25 minuten in de oven. 
  7. Check na de oventijd met een satéprikker of de hartige cake goed gaar is. Zet de cake eventueel nog iets langer in de oven als dat niet het geval is. 
  8. Laat de cake goed afkoelen (kamertemperatuur) voordat je hem aansnijdt. Serveer met bijvoorbeeld een frisse groene salade.

 

Eet smakelijk!

Liefs Nanda

Notes

Bewaartip: deze hartige cake is ideaal om te bewaren als tussendoortje. Heb je dus een paar plakken over, bewaar deze in een afgesloten bakje in de koelkast. Makkelijk om ’s ochtends mee te nemen naar je werk.