• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Amsterdam / Circl Restaurant in Amsterdam

Circl Restaurant in Amsterdam

21 november 2017 Door Vincent Nijhof Reageer

Afgelopen maand bezocht ik de Zuidas in Amsterdam voor lekkere en bijzondere hotspots. Circl Restaurant is er weer precies zo een die je gewoonweg moet ervaren. Gelegen in het unieke Circl Paviljoen aan de Gustav Mahlerplein.

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Circl is een initiatief van ABN-Amro, welke reeds gevestigd is in Zuidas, en die de circulaire economie stimuleert. Van gerecycled materialen voor de inrichting, tot en met groenten die een tweede leven ingeblazen krijgen.

Een architectonisch hoogstandje

Wat ons meteen opviel bij binnenkomst was de geweldige architectuur, de enorme ruimte en het design van de inrichting. Je merkt echt dat het een multifuncioneel pand is, want ik zag catwalk modellen die zich klaar maakte voor een modeshow, drukke zakenlieden die een presentatie bijwoonden in de grote hal, hipsters met een Macbook op schoot en ondertussen kwamen de eerste restaurant gasten ook al binnen.

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchencircl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchenWij waren zeer onder de indruk van het gebouw en interieur, waarbij de circulaire gedachte in zijn meest extreme vorm is verwerkt. Zo zijn de stoelen van het restaurant gemaakt van oude koelkasten, het gebouw is geïsoleerd door het gebruik van 16.000 ingezamelde yuppen;-) jeans. Zijn de leren banken gevuld met oude matrassen en restanten leer zijn gebruikt voor de menukaarten.

Een circulaire economie is een economisch model dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Wij zijn gewend aan het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het eind van hun levensduur worden vernietigd. Dat wil ABN-Amro dan ook veranderen en heeft met restaurant Circl een goede stap gezet in het gedachtegoed van de circulaire economie.

De Circl is weer rond

Het restaurant heeft geen verwarming (!), maar een speciale vloer die warmte afgeeft in de winter en juist koel is in de zomer. Op het dak liggen zonnepanelen en men hoopt in de toekomst geheel afhankelijk te kunnen zijn van eigen opgewerkte energie. In de keuken wordt er gewerkt met een maximaal vermogen van 100kVa, wat volgens chef-kok Rudolf Brand (voorheen werkzaam bij restaurant Vossius en Vermeer) ook wel een beperkingen en uitdagingen met zich mee brengt.

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Je moet verstandig omgaan met het gebruik en verbruik in de keuken en dat is voor de keukenbrigade soms wel even wennen. Op een lange muur prijken allemaal weckpotten met ingemaakte groeten. Hierdoor wordt energie bespaard op koelkasten. En door ingrediënten te fermenteren blijven deze langer houdbaar, maar krijgen ook uitzonderlijke smaken. Er worden bij Circl Restaurant zelfs food workshops gehouden, om mensen bewust te maken om thuis ook beter met producten om te gaan.

 Zakenlunch of -diner bij Circl

Op iedere tafel staan flessen water met verse munt en zijn transparant gedekt. Mijn tafelgenoot en ik hebben heerlijk bij kunnen praten, want de akoestiek is bij Circl namelijk perfect! Je proeft zo ook lekker de sfeer, de mensen ogen relaxed, en de bediening maakt zo nu en dan een praatje met de andere gasten in het restaurant.circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen De ambiance was goed te noemen!Het mooie is dat voor de groepen, die tegenover de keuken aan lange tafels zitten, afgeschermd kunnen worden door panelen die naar beneden worden gehaald. Zo onstaat een vorm van privacy en zorgt ervoor dat Circl een unieke plek is voor een bedrijfsdiner of brainstormsessie.


Dit eet en drink je bij Circl Restaurant

Na alle zakelijke informatie en de tour is het nu tijd voor waar het allemaal om draait… eten en drinken natuurlijk ;-)! Als aperitief viel de keuze op een heerlijk glas Champagne, want Circl Restaurant is natuurlijk ook een plek om (zakelijke) successen te vieren!

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Op het kleine menu is bijna alles van biologische oorsprong. Het vlees komt Nederlandse vee, vis is van de bijvangst en groenten zijn afkomstig van InStock, die werken met ‘leftovers’ van de supermarkten. Hiermee wil Circl restaurant voedselverspilling tegengaan! (zero waste!). Daarnaast wordt in dit restaurant gekookt volgens een 80% groenten en 20% vlees/vis principe. We namen ondertussen een hap van het verse biologische brood met bijbehorende gepofte aubergine dip.

Voorgerecht

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Ons eerste gerecht en is een carpaccio van rode biet met appel, boekweit, feta, basilicum, verse broodcroutons en daarover een frisse yoghurt dressing. Wij vonden de yoghurtdressing in combi met de appel een aangename toevoeging. Anders zou het gerecht ook een beetje te vlak van smaak zijn.

(soort van) tussengerecht

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Bestel vervolgens lekker wat “Hemelswater“. Dat is een blond biertje, wat zelf gemaakt is door twee studenten. Begonnen in hun eigen woonkamer met brouwen en gemaakt van gezuiverd regenwater . De etiketten met leuke cartoonachtige afbeelding zijn tevens ook van eigen hand. En ik moet zeggen niks meer verder aan doen …Hemels -;).

En naarmate ons houten broodplankje vorderde, viel ons oog op de initialen en Amsterdam’s bekende kruisjes. Het broodplankje is een samenwerking met Gemeente Amsterdam& stadshout. De herkomst is een 42 jarige oude esdoorn uit het voormalige bosperceel hier op deze plek. Omdat er nieuwbouw en uitbreiding kwam in de Zuidas moesten er bomen uit de buurt gekapt worden, en zo dus ook op de plek van de Gustav Mahlerlaan, waar Circl Restaurant gevestigd is. Dit is dus een mooie herinnering en goed hergebruik van de, helaas, gekapte bomen.

Hoofdgerecht

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Deze bestond uit koolvis (bijvangst) met gepofte pompoen, een bijbehorende crème van pompoen, spitskool, vissaus en spinazie. Wat een heerlijk en puur gerecht was dit zeg. De vis was tongstrelend zacht,  de saus had een boterachtige finish, en de kleuren op het bord maakten het plaatje helemaal af. Ja dit was zeker de grote favoriet van de avond!

Dessert

circl restaurant amsterdam hotspots in zuidas betty's kitchen

Het einde van de avond nadert  het was tijd voor ons  dessert. Deze bestond uit een hangop met warme pruimen, granola en luchtige advocaat. Om eerlijk te zijn hadden we beiden wel een iets spannender nagerecht verwacht. Denk aan iets met een gekke combinatie van kruiden, vorm en ijs. Wij vonden dit dessert meer iets voor op de ontbijt-,  of lunchkaart.

Neemt niet af dat we een hele leuke , interessante, leerzame en smakelijke avond hebben gehad bij Circl Restaurant. We bedankten de chef- kok  en de bediening voor de gastvrije avond en waren van mening dat dit zeker een groot succes gaat worden in Zuidas!

Gegroet,

Vincent


Review Circl Restaurant in Amsterdam

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

 

 

 

  • Goed initiatief van ABN Amro dat stemt tot nadenken en een mooie aanzet naar een circulaire economie.
  • Prachtig multifunctioneel pand dat zowel als restaurant als evenementen locatie dient.
  • Dagelijks een wisselend Table D’Hotes menu.
  • Zeer goed bereikbaar met openbaar vervoer (trein, bus).
  • Een echte hotspot!
  • Puur eten! Met pure ingredienten.
  • Er is ook een Circl Rooftopbar voor cocktails & bites.
  • In de zomer kun je ook vertoeven op het groene dakterras (is nu gesloten).
  • Eigen bier met een verhaal.
  • Lift aanwezig.
  • Bijna al het interieur is van gerecycled materiaal. 
  • Geschikt voor grote groepen.

restaurant review Pompstation Bar Restaurant in Amsterdam betty's kitchen

 

 

 

  • Eten kan spannender, vooral het dessert. 
  • Alles moet nog een beetje op z’n plek vallen.

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.5      Decor: 9.0     Totaal:  8

Circl Restaurant
Gustav MahlerPlein 1 B
1082 PP, Amsterdam
The Netherlands
https://circl.nl/

vincent nijhof foodblogger Betty's Kitchen wie is vincent nijhof

Voor deze review was ik uitgenodigd door Circl Restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Amsterdam Tags: Amsterdam, Zuidas

Over Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

Vorig bericht: « Hartige courgettecake met mais en kaas
Volgend bericht: 5x Foodbloggers Kookboeken 2017 »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#WEEKZONDERVLEES

Van 8 t/m 14 Maart 2021 is de Nationale week zonder vlees en dat vieren we met heel veel vegetarische recepten inspiratie!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept sukadelappen met hutspot stoofvlees winter © bettyskitchen.nl 10x Stamppot Recepten
  • recept zelf valentijns chocolade maken met ruby roze en puur © bettyskitchen.nl 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten Vier het Chinese nieuwjaar met deze gerechten
  • recept red velvet taart cake © bettyskitchen.nl Red Velvet Taart
  • 5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl 5x Hotdogs recepten (video)

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

5x hotdogs recepten © bettyskitchen.nl

5x Hotdogs recepten (video)

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase kedgeree met gerookte makreel © bettyskitchen.nl

Indiase kedgeree met gerookte makreel

recept glutenvrije pretzel taart met chocolade © Betty's Kitchen

Glutenvrije Pretzel Taart met Chocolade

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨5 JAAR GETROUWD ✨ 3 maart is een belangrijke ✨5 JAAR GETROUWD ✨

3 maart is een belangrijke datum voor ons. Niet alleen zijn wij op 3-3-2016 in het huwelijksbootje gestapt, maar het is ook exact 13 jaar geleden dat Dylan en ik een stelletje werden. 

Inmiddels zijn we een paar huizen en carrières verder, hebben we twee prachtige kinderen in deze wereld welkom mogen heten en zijn we nog steeds verliefd op elkaar. Dank je wel @dylan_drost want met jou is het leven echt een stuk leuker 😘

#5yearanniversary #husbandwife #married #marriedcouple #wood #bride #groom #bettyendylan #utrecht
✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨ Deze dame is dol o ✨ ZOETE AARDAPPEL GRATIN ✨

Deze dame is dol op aardappels en de zoete aardappel is daarbij helemaal favoriet! Hij leent zich uitstekend voor klassieke aardappel recepten zoals deze zoete aardappel gratin uit de oven met room en kaas!

Tip: koop verschillende soorten en kleuren zoete aardappel en leg deze dakpansgewijs in een waaiervorm. Je krijgt er deze prachtige gekleurde aardappelschotel van. Dat wordt smullen! 

Ben jij ook fan van zoete aardappel?
==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-gratin-oven/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#aardappel #zoeteaardappel #bataat #gratin #aardappelgratin #pommes #kaas #cheese #room #vegetarisch
✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨ Kun ji ✨RISOTTO MET RODE BIET EN MOZZARELLA ✨

Kun jij ook geen genoeg krijgen van risotto? Ik in ieder geval niet en ik bereid er het liefst iedere week wel een pan mee. Op deze ‘meatless’ monday heb ik dan een heerlijke vega risotto voor jullie!

Deze risotto met geroosterde rode bietjes is een heerlijke variatie voor je favoriete risotto recepten. Daarnaast is een bolletje mozzarella een leuk alternatief voor de veelal gebruikte Parmezaanse kaas in risotto. Als je de mozzarella kort verwarmt in de pan met risotto dan krijg je heerlijke ‘string cheese‘ ☺️ Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/risotto-met-rode-bietjes-mozzarella/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#risotto #rijst #arborio #rodebiet #vegetarian #vegetarisch #gepocheerdei #meatlessmonday #mozzarella
✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨ Jullie zagen ✨ VEGETARISCHE LOEMPIAS MAKEN ✨

Jullie zagen ze afgelopen vrijdag al voorbij komen in mijn IGTV, ik ging namelijk aan de slag met zelf LOEMPIAS maken! 

Dit zijn misschien wel de meest bekende hapjes uit de Chinese keuken! Loempia’s zijn rolletjes van filodeeg en worden gevuld met groenten. Soms wordt er ook kip, vlees of garnalen aan toegevoegd. Maar het is juist die kleurrijke groente mix die een referentie is naar de kleurrijke lente die in aantocht is. 

Traditioneel worden loempia’s dan ook op de eerste dag van de lente gegeten en mogen dus niet ontbreken tijdens het vieren van Chinees nieuwjaar! Niets voor niets heten ze dan ook ‘Spring Rolls’. Daarnaast doen ze denken aan kleine goudstaven en staan ze symbool voor rijkdom in de Chinese cultuur. Neem er gerust dus nog eentje om van te genieten!

==> https://bettyskitchen.nl/vegetarische-loempias-chinees-nieuwjaar/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#loempia #springrolls #filodeeg #vegetarisch #chineesnieuwjaar #CNY #veggies #recept #homemade #igtv #wittekool #wortel #frituren #luckycat
✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ Hebben ✨JAPANSE DAIFUKU MOCHI MET CHOCOLADE✨ 

Hebben jullie @foodiesmagazine al gespot? Ik vond er een recept voor de bekende Japanse Daifuku Mochi ‘snoepjes’. Dat zijn kleine zachte balletjes van kleefrijst deeg met een vulling van rode bonen pasta. Tip: @valledelsolenl heeft deze Adzuki bonen in hun assortiment zitten!

Het is een bijzondere combinatie, maar ze zijn lekker zacht van textuur en niet te zoet van smaak. Daifuku betekent ‘veel geluk’ in het Japans en je geeft deze snoepjes dan ook tijdens ceremoniële gelegenheden.

Ik gaf een eigen twist aan dit recept door pure chocolade toe te voegen aan de vulling. Door ze na afloop ook te bestuiven met wat extra cacao of chocoladestukjes maak je heerlijke Japanse ‘bonbons’ om van te smullen! Lekker bij een kopje groene thee of jasmijnthee, maar door de chocolade combineren ze ook heel fijn met een kopje koffie.

Op mijn website vind je nu het volledig uitgeschreven recept terug van deze Daifuku mochi met chocolade.Ik daag je bij deze uit om zelf aan de slag te gaan met de Daifuku Mochi van Foodies en zie graag jouw eigen variatie hierop terug! Heb jij wel eens daifuku gemaakt of gegeten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/daifuku-mochi-met-chocolade/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
_____________________________
#daifuku #mochi #adzuki #valledelsole #peulvruchten #japan #japanesefood #foodiesmagazine #chocolade  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨ mijn zoon is afge ✨SMASH CAKE - DANE 1 JAAR ✨

mijn zoon is afgelopen maand1 jaar oud geworden! Dat hebben wij gevierd met een toffe dinosaurus stapeltaart die de kleine man helemaal zelf mocht kapot slaan! 

Het is een traditie die over is komen waaien uit de VS maar wel een hele leuke om te doen voor de eerste verjaardag van je kindje. Vandaag staat er dus een artikel online Waarbij ik jullie wat meer vertellen ga over een Cake Smash taart en fotoshoot maken!

 Lijkt jou het leuk om zon shoot te organiseren voor je baby’s eerste verjaardag? 

==> https://bettyskitchen.nl/smash-cake-taart-maken/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#1yearold #hapybirthday #smashcake #smashcakesession #taart #cake #smashcakephotoshoot #biscuitbeslag  #botercreme #buttercream #heelhollandbakt #smashcakephotography #dinosaurus #dinosaur #dinos #dinocake #dinosauruscake #babyboy
✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨ Het Chine ✨ CHINEES NIEUWJAAR 🧧 WINACTIE ✨

Het Chinese Nieuwjaars feest loopt alweer bijna ten einde! Ik hoop dat jullie deze twee weken heerlijk genoten hebben (of nog aan het genieten zijn) van die Chinese recepten die online kwamen? Met dank aan @LKKeurope heb ik echt verrukkelijke gerechten klaargemaakt, zoals die malse kip in oestersaus! Daarnaast werd ik ook helemaal fan van hun sesamolie en hoisin saus. Elke voorraadkast zou deze producten standaard moeten bevatten!

Dit was vooral een feestelijke periode die ik ook met vrienden en familie gevierd heb. Uiteraard coronaproof en verdeeld over meerdere dagen, maar bovenal heerlijk gesmuld van Chinese recepten met authentieke ingrediënten. 
Ik mag dan ook een compleet pakket met mijn favoriete ingrediënten van Lee Kum Kee verloten aan jullie!

HOE DOE JE MEE?

🧧Volg @bettyskitchenNL
🧧Geef deze post een like en laat hieronder een comment achter.
🧧Uiteraard horen wij graag welk Lee Kum Kee product jouw favoriet is!
🧧Tag daarbij minstens 1 foodbuddy die jij wilt gaan verrassen met een heerlijk gerecht uit de Chinese keuken!

Belangrijk: dit is een instagram only winactie en loopt tot en met zaterdag 27 februari 2021. De prijs wordt enkel geleverd op een afleveradres in Nederland. De winnaar maak ik op zondag 28 februari 2021 bekend.

Veel succes en bovenal eet smakelijk! 
Groetjes, Betty

#LeeKumKeeCNY #Giveaway #ChineesNieuwjaar #CNY #leekumkee #kip #oestersaus #sojasaus #noodles #samenwerking #bettyskitchencollab #ad
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in