• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en Tomaten

Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en Tomaten

24 september 2024 Door Betina Oostveen 3 Reacties

Jump to Recipe

Het is geen geheim dat ik fan ben van havermout ontbijtjes. Dus ging ik eens experimenteren met een Italiaanse Hartige Havermout pap met Portobello en tomaten onbijt, want die ontbrak nog in mijn recepten lijstje. Heerlijk hartig comfortfood ontbijt of lunch nu het herfst weer zijn intocht maakt. Voeg er Italiaanse smaakmakers aan toe, zoals tijm en Parmezaanse kaas en je hebt een heerlijk hartig ontbijt met geroosterde groente om van te smullen!

Ontbijten met hartige havermout pap

Ontbijten met havermout ontbijt is inmiddels een gegeven in Nederland. Naast de standaard Havermoutpap en de Baked Oats trends kunnen wij Nederlanders niet meer zonder! Havermout zorgt voor een verzadigd gevoel en houdt je suikerspiegel gedurende de dag in toom. Dat is ook de voornaamste reden dat ik ooit ben gaan ontbijten met havermout. Maar omdat enkel gekookte havermout best wel een saai gerecht is, begin je al gauw met het toevoegen van heerlijke smaakmakers. De mogelijkheden zijn eindeloos! Naast fruit kun je ook groenten en proteine toevoegen. Neem een voorbeeld aan deze heerlijke Italiaanse Hartige Havermout ontbijt met Portobello en tomaten!

recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten
recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten
recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten

Hartige Havermout als alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken

De hartige havermout ontbijtjes vergen iets meer tijd om te bereiden dan de zoete varianten over het algemeen doen. Maar je kunt dit Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten recept ook eens op tafel zetten voor de lunch of een licht diner. Het is namelijk vullend en is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld risotto maken. Door de Italiaanse kruiden en geroosterde groenten maak je ook meteen een voorsprong op die 250 – 400 gram groenten per dag en dat is ook nog eens heel fijn. Binnenkort zal ik ook een ‘Aziatische’ versie van dit hartige havermout ontbijt plaatsen.


Print

Italiaanse Hartige Havermout met Portobello en tomaten

recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Het is herfst dus ga lekker experimenteren met een hartig havermout onbijt! Dit recept is een Italiaanse variant voor een hartig havermout ontbijt met portobello en tros tomaten en Italiaanse smaakmakers zoals tijm en Parmezaanse kaas. Een heerlijk hartig ontbijt met veel geroosterde groenten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Italiaanse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 portobello’s
  • 250 gram cherry tomaten (aan de tak)
  • 100 gram fijne havermout
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • ⅛ tl. knoflookpoeder
  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 ml water
  • ½ groente bouillonblokje, verkruimeld
  • peper & zout

Extra:

  • oven,
  • bakplaat met bakpapier,
  • klein kookpannetje,
  • kwast.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Leg de portobello’s en trostomaten op de bakplaat en kwast deze in met olijfolie. Bestrooi met peper, zout en verdeel hier de helft van de tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 15 – 20 minuten om te roosteren.
  2. Ondertussen vul je een kookpannetje met de havermout, amandelmelk, water, overige, verkruimeld bouillonblokje en de overige helft van de tijm. Maar breng nog niet aan de kook, pas zo’n 5 minuten voor eindtijd van de oven. 
  3. Kook de hartige havermout pap in gedurende 5-10 minuten zachtjes gaar en breng op smaak met een snuf peper. Ondertussen haal je de bakplaat uit de oven en laat de groenten een minuutje koelen.
  4. Verdeel de Italiaanse Hartige havermout pap over ruime en diepe borden en serveer op elk bord een portobello uit de oven en verdeel hier ook de geroosterde tomaten over. Serveer direct. 

Eet smakelijk!

Notes

Deze Italiaanse hartige havermoutpap wordt gezouten met een kruidenbouillon blokje. Daarom laat ik voor de rest ook zout achterwege. Mocht je het echter lekker vinden kun je het geheel nog even aftoppen met geraspte Parmezaanse kaas voor het serveren. Maar let op, dit voegt dus ook weer extra zout toe. Proef het eerst even zonder.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als aan de slag wilt gaan met het maken van deze Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten.

recept voor Italiaanse hartige havermout pap met portobello en tomaten

Category: Lunch recepten, Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, basilicum, bouillon, champignons, cherrytomaten, Glutenvrij, havermout, Italiaanse Keuken, italiaanse kruiden, knoflook, lunch, ontbijt, Parmezaanse kaas, portobello, risotto, tijm, tomaten, vegan, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Panang Curry met tofu en pinda’s
Volgend bericht: 20x Recepten met pompoen »

Lees Interacties

Reacties

  1. elly

    21 januari 2019 om 6:55 pm

    ik was op zoek naar havermout pap recepten, maar dan zonder suiker. Geweldig recept

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2019 om 11:54 am

      Hi Elly,

      dank je wel en leuk om te horen! Geniet er lekker van!

      Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      22 januari 2019 om 11:59 am

      Hi Elly,

      dat is goed om te horen! Geniet er heerlijk van en we hebben natuurlijk nog meer havermout (pap) recepten zonder suiker online staan. Sterker nog: ik laat ook vaak achterwege en zoet mijn pap dan enkel met puur fruit.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PASEN

recepten voor Pasen

Zoveel lekkers voor Pasen!

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

15x Oranje recepten voor Koningsdag

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

recept heldere minestroe met tortellini en spek blokjes © bettyskitchen.nl

Heldere minestrone met tortellini

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee