Binnenkort is het zo ver! Halloween én mijn verjaardag, samen op één en dezelfde dag! En om dat te vieren heb ik een heerlijke Halloween cheesecake gemaakt. Het is deze keer een no-bake cheesecake: deze hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast.
Halloween Cheesecake met spinnenweb
Het recept voor deze Halloween Cheesecake is afgeleid van een ‘no-bake’ cheesecake van Martha Stewart. En speciaal voor Halloween decoreerde ik deze taart met een spinnenweb van chocolade en plastic spinnetjes! Tegenwoordig kun je namelijk heel handige ‘chocolade stiften’ kopen in de supermarkt. Tip: geef de kids elk zo’n stift en laat hen de taart decoreren! Deze Halloween cheesecake met spinnenweb is niet voor niets een van 0nze favoriete recepten voor Halloween!
Nog meer Halloween Recepten
Voor de Halloween liefhebbers, hebben wij nog veel meer lekkere (zoete) recepten in petto! Maak bijvoorbeeld eens pompoen cupcakes of spookjes cupcakes. Voor het avondeten serveer je een pan met Halloween Pompoensoep of maak Heksenhaar Pasta. En als toetje zijn deze mini chocolade kerkhofjes een aanrader. En sluit de avond af met Monster Vingers koekjes voor bij de thee/koffie.
PrintRecept: Halloween Cheesecake (no-bake)
Deze no-bake cheesecak hoeft niet gebakken te worden, maar stijft op in de koelkast! Speciaal voor halloween is dit een standaard cheesecake met een vleugje citroen en vanille. Afgetopt met een chocolade spinnenweb!
- Cook Time: 20 minutes
- Total Time: 3 hours 20 minutes
- Yield: 12 personen 1x
- Category: Taarten
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 500 gram Bastogne koeken
- 250 gram boter
- 500 gram roomkaas
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gram)
- 4 eetlepels citroensap (vers, niet uit een flesje)
- 1 theelepel vanille extract
- 250 ml slagroom
- zakje Klopfix
- Chocolade stiften (bijv. van Dr. Oetker)
- Plastic spinnetjes ter decoratie
Extra:
- Springvorm van 24cm doorsnede
- bakpapier
- keukenmachine
- keukenmixer
- koelkast
Instructions
- Bekleed de bodem en de opstaande rand van de springvorm met bakpapier.
- Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en vorm een opstaande rand. Druk de bodem en rand goed aan met een spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem te laten uitharden en afkoelen.
- Klop de roomkaas zacht met de handmixer op medium snelheid. Giet hier beetje bij beetje de gecondenseerde melk bij, en blijf kloppen. Gebruik een spatel om de zijkanten van de kom steeds schoon te schrapen. Klop op het laatst de citroensap en vanille extract er doorheen.
- Klop in een separate kom de slagroom stijf met het zakje klopfix. Spatel dit vervolgens luchtig door het roomkaas mengsel.
- Giet de vulling boven op de kruimelbodem en gebruik de spatel om deze goed te verdelen en zachtjes aan te drukken. Bedek de springvorm met folie en laat de no-bake cheesecake minstens 3 uur (maar het liefst de hele nacht) opstijven in de koelkast.
- Vlak voor het serveren gebruik je de chocoladestiften om een spinnenweb te tekenen en plaats her en der een plastic spinnetje op de Halloween Cheesecake.
Happy Halloween!
Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze no bake Halloween cheesecake met chocolade spinnenweb wilt gaan maken!
