• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / High Tea Recepten / Groentepakketjes met bladerdeeg

Groentepakketjes met bladerdeeg

22 april 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Hoe vrolijk zien deze groentepakketjes met bladerdeeg uit de oven er uit? Voor de vulling was het nog lastig kiezen. Want zal ik ze met asperge en zalm maken of vegetarisch met tomaten en olijven? Het leek mij namelijk allebei superlekker dus je krijgt gewoon alle twee de recepten van mij. 

Groentepakketjes van bladerdeeg maken

Aan jou de keuze of je ook allebei de varianten wilt maken of een van de twee. Of misschien voeg je nog wel restjes andere groenten toe die je hebt liggen in de koelkast? Ga je voor bijvoorbeeld champignons, bosuitje, courgette of aubergine. Maar een beetje sla of spinazie past er ook heel goed in deze groentepakketjes met bladerdeeg. Op deze manier pak je ongemerkt toch weer wat extra groenten mee. De mogelijkheden zijn eindeloos dus maak er zeker wat lekkers van!

recept groentepakketjes met bladerdeeg © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met bladerdeeg

Wij zijn grote fan van diepvries bladerdeeg. Altijd op voorraad en binnen 20 minuten zet je de lekkerste hapjes op tafel.  Naast onderstaande groentepakketjes van bladerdeeg kun je er nog veel meer lekkers van maken! Betty maakte bijvoorbeeld eerder deze Pigs in a blanket een soort mini worstenbroodjes voor het ontbijt of lunch! Maar deze vegetarische Biet Wellington is ook een aanrader! En wat dacht je van heerlijke hartige taarten maken met bladerdeeg? Deze hartige taart met vis is een traditionele Britse Fish Pie en deze pompoen quiche met spinazie is weer geliefd bij de vegetariërs! In de decembermaand wil jij vast deze hartige banketletter met gehakt op tafel zetten! Daar wordt zelfs Sinterklaas nog jaloers op!


Print

Recept: Groentepakketjes van bladerdeeg

recept groentepakketjes met bladerdeeg © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe vrolijk zien deze groentepakketjes met bladerdeeg uit de oven er uit? Voor de vulling was het nog lastig kiezen. Want zal ik ze met asperge en zalm maken of vegetarisch met tomaten en olijven? Het leek mij namelijk allebei superlekker dus je krijgt gewoon alle twee de recepten van mij. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 minuten.
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 8 hapjes 1x
  • Category: High tea

Ingredients

Scale
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 12 groene asperges (ik gebruikte aspergetips)
  • 2 trotstomaten
  • 10 olijven
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 200 gram cottage cheese
  • 50 gram grana padano
  • 1 ei
  • 35 gram pompoenpitten
  • 35 gram pijnboompitten
  • 1 el. groene pesto
  • 1 tl. gedroogde dille
  • 1 tl. gedroogde basilicum

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de asperges. Groene asperges hoeven niet geschild te worden, maar snij wel het grove onderkantje er vanaf. Kook de asperges 3 minuten en giet ze vervolgens af.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pompoenpitten en pijnboompitten totdat ze lichtbruin kleuren. Schud de pan regelmatig zodat ze niet aanbranden. Zodra ze klaar zijn zet je de pitten even apart.
  4. Snij ondertussen alvast de trostomaten en olijven in dunne plakjes. Als de Grana Padano nog niet geraspt is, rasp je deze grof.
  5. Leg de plakjes bladerdeeg met de plakkerige kant naar boven. Verdeel de cottage cheese over het bladerdeeg in een middenstreep van punt naar punt. Bestrooi met een snufje zout en peper. 
  6. Voor de groentepakketjes met asperges neem je per hapje 3 asperges. Snij of scheur de gerookte zalmfilet in 4 plakken die je om het bosje met 3 asperges wikkelt. Leg dit pakketje op de cottage cheese en bestrooi met de dille, Grana Padano en pompoenpitten.
  7. Voor de groentepakketjes met tomaat verdeel je de plakjes tomaat over de cottage cheese op het bladerdeeg. Druppel de pesto op de tomaten en verdeel de plakjes olijf, basilicum, Grana Padano en pijnboompitten eroverheen.  
  8. Klop het ei los met een vork. Vouw de buitenste 2 punten van iedere plak bladerdeeg naar elkaar toe, zodat het een dicht pakketje wordt (zie foto). Leg de pakketjes op een ovenrooster bekleed met bakpapier. Bestrijk met een kwastje de buitenkant en randjes van het bladerdeeg met het geklutste ei. 
  9. Zet de groentepakketjes 20 minuten in het midden van de oven. Serveer vervolgens op een mooie schaal en genieten maar!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept groentepakketjes met bladerdeeg © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze twee verschillende groentepakketjes van bladerdeeg wilt gaan maken.

Category: Borrelhapjes en Snacks, High Tea Recepten Tags: bladerdeeg, gerookte zalm, grana padano, groene asperges, groenten, hoofdgerechten, Mediterrane keuken, Nanda Appelman, olijven, Paas Recepten, pijnboompitten, pompoenpitten, tomaten

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Vegan Oreo Chocolate Chip Cookies
Volgend bericht: Bulgur met geroosterde groenten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee