• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Bulgur met geroosterde groenten

Bulgur met geroosterde groenten

25 april 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Laatst maakte ik op mijn Meatless Monday deze vegetarische bulgur met geroosterde groenten. Denk aan lekker in de oven gebakken spruitjes, champignons en sjalotten. Ideaal voor op een doordeweekse avond wanneer je een makkelijk vegetarisch gerecht zoekt. Het is namelijk zo klaar want de oven doet het grootste deel van het werk!

Zelf bulgur met geroosterde groenten maken

Voor dit recept kun je natuurlijk alle kanten op wat groenten betreft. Ik heb in dit gerecht spruitjes, champignons en sjalotten gebruikt, omdat ik dat nog had liggen. Maar je kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld aan courgette, aubergine, maar ook venkel of pastinaak gebruiken. Ga lekker variëren met andere groenten naar eigen smaak of met wat je nog hebt liggen. Deze bulgur met geroosterde groenten zoals spruitjes zijn in ieder geval een leuke Hollandse twist op een vrij Italiaans recept. Maar lekker is het zeker!

recept bulgur met geroosterde groeten uit de oven © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met bulgur

Ik vind bulgur door de structuur en nootachtige smaak zo’n lekker graanproduct om mee te variëren in de keuken naast rijst en couscous. Je maakt er dus eenvoudig dit recept voor bulger met geroosterde groenten ee. Maar je kunt er ook er heerlijke salades mee maken, bijvoorbeeld deze bulgur salade met aardbeien en watermeloen. Daarnaast ik vind het ook altijd een fijne variatie als bijgerecht, bijvoorbeeld om te serveren bij deze tahin-tomatensaus of deze bloemkoolcurry met halloumi. Heb je nu iets meer tijd, maak dan ook zeker eens deze hartige bulgur koekjes met feta. Ook ideaal voor de vrijdagmiddagl borrel overigens! Dus heb je nog een beetje bulgur over na het bereiden van onderstaand vegetarisch gerecht, dan kun je hier nog volop mee aan de slag met andere recepten!


Print

Recept: Bulgur met geroosterde groenten

recept bulgur met geroosterde groeten uit de oven © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze vegetarische bulgur met geroosterde groenten zet je in een handomdraai op tafel. De bulgur serveer je namelijk met in de oven gebakken spruitjes, champignons en sjalotten. En hij wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en italiaanse kruiden. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 200 gram spruitjes
  • 150 gram champignons
  • 2 sjalotten
  • Hand rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 gram Grana Padano kaas
  • 3 el. olijfolie (traditionele)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Zet alvast het bakblik klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de harde uiteinden en buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Schil en snij de sjalotten in de lengte in parten. De champignons borstel je schoon en halveer je ook. Pers de teentjes knoflook alvast uit.
  3. Meng in een kom de olijfolie (traditionele) met de knoflook en flink wat peper en zout. Roer dit door de spruitjes, champignons en sjalotten en schep de groenten vervolgens op het bakpapier. Plaats voor 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. Rasp de Grana Padano kaas alvast fijn. Knip of snij de rozemarijn fijn en meng dit in een kom met de extra vierge olijfolie, Grana Padano kaas en peper en zout.
  5. Zodra de groenten geroosterd zijn en de bulgur gaar is, kun je alles samenvoegen in één kom. Serveer de groenten met de bulgur, rucola en giet de olijfolie-dressing eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Keywords: Bulgur, oven, geroosterde groenten, spruitjes, sjalotten, champignons

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept bulgur met geroosterde groeten uit de oven © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor bulgur met geroosterde groenten uit de oven.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bulgur, champignons, geroosterde groenten, grana padano, hoofdgerechten, Nanda Appelman, spruitjes, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Groentepakketjes met bladerdeeg
Volgend bericht: Pizza met mortadella, burrata en pistachenootjes – Uit The Lemon Kitchen Sicilie kookboek »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in