Afgelopen week kwam deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) al een aantal keer voorbij op de blog. Het is een van mijn favoriete detox drankjes en een goed alternatief voor een kopje koffie.
Hoewel je ook groente/fruit juices in de blender kunt maken, heeft het juicen van de ingrediënten een groot bijkomend voordeel: de vitamientjes worden super snel opgenomen door het lichaam. En dat kun je tijdens een detox kuur maar al te goed gebruiken.
Groente-, en fruitsap maken
Dankzij een goed juice apparaat maak je heel envoudig zelf groent-, en fruitsap. Deze grote hoeveelheid groente en fruit kun je dan heel gemakkelijk in een keer opdrinken. Mocht je een hele berg groente en fruit enkel in een blender stoppen, dan zal je een halve dag nodig hebben om dit sapje inclusief alle pulp en vezels weg te kunnen kauwen en opdrinken.
Groene Detox Juice maken
Uiteraard zit deze Groene Detox Juice (met spinazie en komkommer) boordevol vitamientjes en krijg je er een heerlijk fris groen tintje bij! Het recept is afkomstig van Detox Coach Jaqueline van Lieshout. Dankzij haar boeken ben ik groot fan van detoxen geworden en heb ik weer een hoop geleerd over het lichaam ontgiften. Uiteraard deel ik deze favoriete groene detox juice ook met jullie! En als je deze lekker vind, probeer dan ook eens deze Rode Detox Juice.
Detox Juice invriezen
Ik maak meestal op zondag een flinke batch voor de komende week. Hiervoor heb ik dan ook een hele voorraad met jampotjes en glazen flesjes van 250 – 300 ml. De gehele batch Glass of Fresh Juice verdeel ik hierover, dop er op en gewoon invriezen.
PrintGroene Detox Juice (met spinazie en komkommer)
- Prep Time: 10 minutes
- Cook Time: 10 minutes
- Total Time: 20 minutes
- Yield: 8 porties 1x
- Category: Detox Juices
Ingredients
(Voor circa 2.5 L – goed voor zo’n 8 porties)
- 1 grote zak spinazie (ca 600 gram),
- 1 bos bleekselderij stengels,
- 10 granny Smith Appels,
- bosje verse peterselie (ca 20 gram),
- 3 geschilde limoenen,
- 2 geschilde citroenen,
- 1–2 komkommers,
- flink stuk gember (bijv. 2-3 duimpjes).
Extra:
- Sapcentrifuge (bijvoorbeeld deze Novis Vita Juicer of Phillips Juicer)
Instructions
- Haal alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Schenk over in een grote kom en roer even goed door. Verdeel daarna de juice over alle flessen/jam potjes of bakjes.
- Een portie kun je op de bereidings dag in de koelkast bewaren of dus meteen nuttigen. De andere porties zou ik invriezen voor later in de week (of maand). Niet vergeten het potje met juice een avond van te voren uit de vriezer te halen en in de koelkast te laten ontdooien.
- Deze groene detox juice is koud het allerlekkerst!
Drink smakelijk!
Groetjes, Betty
Emma
Ahh, heel lekker lijkt me die!
Annemiek
Geweldig recept
Dankjewel
Kan dit ook in een blender?
sanne
Dat zou ik ook wel willen weten!
Betina Oostveen
Goede middag Annemiek,
het kan, maar …
Een juicer perst enkel de sappen uit de ingredienten en de pulp gooi je weg. Daarom wordt de juice ook snel opgenomen door het lichaam, want je drinkt het als water, geeft het direct voedingstoffen en is makelijk verteerbaar.
Bij het blenden krijg je wel alle stoffen binnen, net zoals je elk item op zich zou kauwen en opeten. Maar dan heeft je lichaam ook meer moeite met de opname ervan.
Juicen is dus ideaal voor harde groente en fruit. En de smoothies (in de blender) kun je het beste toepassen op zacht fruit en groente.
Probeer het gerust, zou ik zeggen, of vergelijk het verschil
Succes!