Print

Recept: Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Griesmeel met cashewnoten, anijs en gedroogd fruit (Suji)

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Het is lekker om de griesmeel achteraf met gewelde rozijnen te bestrooien. Wel de rozijnen geruime tijd van tevoren in koud water.
  2. Doe de anijszaadjes en chiazaad in een droge wokpan en rooster ze kort op hoog vuur. Schud de pan regelmatig. Voeg vervolgens de griesmeel toe in de (droge) pan. Rooster de griesmeel tot het lichtbruin begint te kleuren. Het gaat nu ook al lekker ruiken in de keuken. Schud de pan ook nu regelmatig zodat het niet gaat aanbranden. 
  3. Breng ondertussen alvast een liter water aan de kook. Zet een tweede droge pan op laag vuur en rooster hierin de cashewnoten totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud ook deze pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. Vooral veel schudden en roeren is wel een beetje het thema van dit gerecht:)
  4. Roer de suiker door de griesmeel, samen met een snuf zout. Vervolgens voeg je de ghee toe aan de pan en roer het mengsel goed door zodat alle ingrediënten met elkaar vermengen. Voeg beetje bij beetje het hete water toe en blijf ondertussen goed roeren. Je kunt naar eigen wens wat meer of minder water toevoegen waardoor de griesmeel smeuïger of dikker wordt. Net wat je zelf lekker vindt.
  5. Als je de griesmeel koud wilt serveren, schept het dan in een (pudding)vorm en laat het mengsel afkoelen en opstijven. Wil je de griesmeel warm serveren (dat is heel lekker), serveer het dan direct.
  6. Voor het serveren snij je het gedroogde fruit in reepjes en verdeel dit over de griesmeel. Strooi als laatst ook de geroosterde cashewnoten en gewelde rozijnen erover. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

PS. Geïnspireerd door dit gerecht met griesmeel? Kende je dit recept voor Halva – Griekse Griesmeel Cake al? Ook een aanrader!