• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

15 mei 2014 Door Betina Oostveen 19 Reacties

Jump to Recipe

Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.

1 minuut ontbijtjes uit de magnetron

Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad.  Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.

glutenvrije_ontbijtmuffin_met_lijnzaad_en_kaneel_2
Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

Ontbijtmuffin poffen in de magnetron

Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.


Print

Recept: Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad

glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad recept
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 2 minutes
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 1 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl (kokosbloesem) suiker
  • 0.5 tl
  • (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel roomboter
  • 2 el roomkaas

Extra:

  • een koffie/thee kop,
  • Magnetron.

Instructions

  1. Doe de lijnzaad, (kokosbloesem) suiker, kaneelpoeder en bakpoeder in een koffie- of theekop, en roer goed door.
  2. Breek het ei boven de kop en roer deze hier goed doorheen.  Druk vervolgens de  boter in het mengsel. (Deze zal smelten en de muffin smeuïg maken.)
  3. Zet de kop (zonder lepel!), op vol vermogen in de magnetron, en pof de muffin in 1-2 minuten gaar.
  4. Draai de kop om op een bord en eet de glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad als deze nog een beetje warm is. Serveer direct met de roomkaas

Eet smakelijk!

Nutrition

  • Serving Size: 1 muffin met roomkaas
  • Calories: 346
  • Sugar: 2.9 g
  • Sodium: 154 mg
  • Fat: 28.87 g
  • Carbohydrates: 15.98 g
  • Fiber: 11.1 g
  • Protein: 13.91
  • Cholesterol: 218 mg

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

glutenvrije_ontbijtmuffin_met_lijnzaad_en_kaneel _3

Category: Ontbijt Recepten Tags: detox recepten, Glutenvrij, keto, lijnzaad, Low Carb, magnetron, muffins, mug cake, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Brasserie Lourens in Leeuwarden (Grand Hotel Post Plaza)
Volgend bericht: Plog: De Taste of Amsterdam 2014 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nicole

    15 mei 2014 om 4:15 pm

    Wauw ziet er goed uit! Die ga ik morgenvroeg eens proberen!

    Beantwoorden
  2. Julie Hapjesprincess

    15 mei 2014 om 9:23 pm

    Heel leuk recept!!! Gek dat je met zo weinig ingrediënten zoiets op tafel kan zetten !

    Beantwoorden
  3. Annemarie Verweij

    5 juli 2014 om 8:16 pm

    Vanmiddag bij de lunch gemaakt en gegeten,
    Een heerlijke lucht kwam er uit de magnetron, we hebben de muffin warm gegeten met jam, mmm

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      6 juli 2014 om 4:02 pm

      Lekker he! En de lijnzaad is ook heel goed voor de spijsvertering. Geniet ervan,
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  4. Karin Huizer

    7 januari 2015 om 12:31 pm

    Zou je deze ook in de oven kunnen maken? Heb geen magnetron namelijk.
    Alvast bedankt.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 januari 2015 om 7:55 pm

      Hi Karen,

      ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Maar misschien kan ik binnenkort beter aan de slag met een echt broodrecept voor in de oven.
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
    • Anna-Karina van Denderen

      4 juni 2015 om 12:57 pm

      Gewoon proberen Karin, ik schat zo’n 10-15 minuten, het mag smeuïg zijn van binnen.

      Beantwoorden
      • Betina Oostveen

        4 juni 2015 om 10:14 pm

        Nogmaals bedankt 🙂

  5. Anna-Karina van Denderen

    4 juni 2015 om 12:53 pm

    Geweldig! Goeie tip met die getenkaas. Ik geef ‘m regelamtig als chocoladetaartje (in een weckpotje) met wat blauwe bessen en walnoten bijvoorbeeld. Supersnel op tafel!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      4 juni 2015 om 10:14 pm

      Oeehh, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor de tip!
      Groetjes, Betty

      Beantwoorden
  6. Judith heemskerm

    2 februari 2016 om 5:58 pm

    Zou het ook in een bakblik kunnen en dan invriezen?

    Beantwoorden
  7. Mirjam

    17 augustus 2016 om 6:32 pm

    Hoe lang moet het in de oven? Helaas heb ik geen magnetron en die ga ik niet aanschaffen ?

    Beantwoorden
  8. rita

    17 mei 2020 om 9:27 am

    Dag Betina
    bijr deze muffin staat jammer genoeg niet op hoeveel Watt de magnetron moet staan….
    Kun je me dat ook vertellen – en misschien erbij vermelden? Niet gaar is evenmin lekker dan te droog!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 mei 2020 om 3:28 pm

      Hi Rita,
      graag op de hoogste stand van je magnetron. Bij de een is dat 800 watt (2 minuten), bij de ander 900 watt (1.5 minuut).
      Eet smakelijk!

      Beantwoorden
  9. Ina

    7 december 2020 om 1:39 am

    Dag Betina,
    Jammer dat er nergens het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten bijstaan vermeld.
    Groetjes Ina

    Beantwoorden
  10. Anke

    16 februari 2022 om 1:41 pm

    Kan je dit recept ook maken met een suikervervanger?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      18 februari 2022 om 10:35 am

      jazeker! je hebt tegenwoordig heel goede vervangers die er ook uitzien als kristalsuiker maar met minder of geen calorien

      Beantwoorden
  11. Ann

    5 juli 2024 om 2:31 am

    Dit is echt super lekker! 😋
    Ik heb die nu met kokosolie ipv boter gemaakt en dat is ook best lekker!
    Dit is momenteel mijn favoriete ontbijt maar zou je die dagelijks als ontbijt mogen eten?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      24 juli 2024 om 12:22 pm

      Hi Ann,
      dank je wel voor je feedback. Je moet het natuurlijk lekker helemaal zelf weten, maar mijn advies is altijd lekker te variëren met je eten, zodat je van alle voedingsstoffen wat binnenkrijgt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee