• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Inspiratie / Events / Plog: De Taste of Amsterdam 2014

Plog: De Taste of Amsterdam 2014

17 mei 2014 Door Betina Oostveen 4 Reacties

taste_of_amsterdam_2014_1_001

Gisteren was ik naar de Taste of Amsterdam! Dit jaarlijkse foodfestival wordt gehouden in het Amstelpark in Amsterdam. Je vindt hier verschillende stands van bedrijven met delicatessen, maar er vinden ook diverse kookworkshops plaats. Bekende chefs en restaurants koken hun signature dishes, en deze kun je vervolgens voor een paar euro aanschaffen en proeven. Gelukkig hadden we heel goed weer, dus het was prima vertoeven in het Amstelpark. Kijken jullie mee (achter de schermen) naar mijn dagje op de Taste of Amsterdam: 

 

taste_of_amsterdam_2014_3-001 Allereerst was ik uitgenodigd voor Jamie Olivers  ‘FOOD REVOLUTION DAY’.  Jamie Oliver werd live gestreamd over heel de wereld, op deze dag die in het teken staat om kinderen op gezonde wijze aan het eten krijgen. Op exact het zelfde tijdstip werd zijn ‘Rainbow Foodwrap’ simultaan door maar liefst een miljoen mensen tegelijker tijd klaargemaakt.

taste_of_amsterdam_2014_2-001Tijdens de Taste of Amsterdam dit jaar, werd er ook live meegekookt door diverse kinderen, hun ouders en chefs van Jamie’s Fifteen Amsterdam Restaurant, maar ook met o.a. Joris Bijdendijk van Restaurant Bridges. Alle ingrediënten stonden klaar, en na het startsein werd er druk geraspt en gerold, om de aanwezigen een gezonde ‘Rainbow Wrap’ te laten proeven.

taste_of_amsterdam_2014_4-001Hier zie je chef Joris Bijdendijk in volle actie, met een van de meest schattige deelnemers van Food Revolution day.

taste_of_amsterdam_2014_5a-001 En dit was het uiteindelijke resultaat van Jamie’s  Rainbow Wrap: met o.a. rode bietjes, kool, peer en feta. Het volledige recept voor deze regenboog-wrap kun je hier teruglezen.

taste_of_amsterdam_2014_6-001Uiteraard was ik niet de enige foodblogger die aanwezig was bij dit event. En na afloop moesten de ladies natuurlijk even op de foto met zijn allen. V.l.n.r:  Linda van Lekker eten met Linda, Sabine van OhMyFoodness, Simone van Simones Kitchen, ikke, Sesanne van The Lion Kitchen en Kelly van GoodFoodLove. Het is altijd supergezellig waar wij elkaar tegenkomen.

taste_of_amsterdam_2014_7-001Tijdens de Taste of Amsterdam vind je overal stands en foodtrucks waar je de lekkerste dingen kunt eten en proeven. Vaak worden er zelfs samples uitgedeeld, en kun je van alles een beetje mee krijgen.

taste_of_amsterdam_2014_8-001 En doordat het event besloten in het park is, ben je eventjes weg van de wereld. Heerlijk is dat.

taste_of_amsterdam_2014_9-001 En ook al ben ik deze dag ook aan het werk op de Taste of Amsterdam, gelukkig hoefde ik niet ver te zoeken voor Dylan  (die was ook mee). Ik volg gewoon het spoor van hamburgers, en dan kom ik hem vanzelf wel weer tegen.

taste_of_amsterdam_2014_10-001Maar goed, nu over naar het echte werk!  Ik was gevraagd door het MSC Keurmerk voor Duurzame visvangst om een recept live te bereiden tijdens de Taste of Amsterdam. Dus hier sta ik in onze stand met de dames van het MSC. De boodschappen werden verzorgd door de Sligro en Rosti Mepal verzorgde alle kookgerei en mengschalen. Tot in de puntjes was alles geregeld, en zo kon ik mij bezig houden met enkel het koken.

taste_of_amsterdam_2014_11-001Het recept werd mijn Scholfilet met Quinoa op Mediterane Wijze. Zodra de kruiden de hete pan raakten, zag je letterlijk de hoofden van voorbijgangers draaien, en kwam iedereen op de  ‘eetgeur’ af.

taste_of_amsterdam_2014_12-001 Wij serveerden dit gerecht op kleine bordjes, zodat heel veel mensen mijn gerecht konden proeven. En het was een succes!  Ze vonden het heerlijk, en met name ‘anders’  door het gebruik van komijn en quinoa.

taste_of_amsterdam_2014_13-001 Gedurende 4 uren werd er dus druk gekookt, en bleven de mensen af en aan lopen om te komen proeven. Het was dan ook erg leuk om over mijn foodblog te vertellen, en om uiteraard als ambassadeur van het MSC naar voren te mogen treden.

taste_of_amsterdam_2014_14-001 Echt ontzettend leuk dat ik hier aan mee heb mogen doen. Dank jullie wel MSC Keurmerk. Wat gaaf en uniek om hieraan mee te mogen deelnemen. Op zaterdag en zondag zijn er ook nog andere foodbloggers die komen koken op deze stand.

taste_of_amsterdam_2014_15-001 Om 20.00 uur zat mijn werk er op, en mocht ik zelf verder gaan genieten van de Taste of Amsterdam. Dus trok ik gezellig samen met Dylan er op uit.

taste_of_amsterdam_2014_16-001 But First… Let me take a drink… En dat werd een ‘Remy Ginger’ een soort Gin Tonic, maar dan gemaakt met Remy Martin voor slechts 3 florijnen (3.75 euro)

taste_of_amsterdam_2014_17-001Bij  de stand van Restaurant Fifteen Amsterdam haalden wij een heerlijk stukje buikspek. Voor deze signature dish waren wij 6 florijnen (7.50 euro) kwijt, plus 2 extra florijnen (2.5 euro)  voor de wijn.

taste_of_amsterdam_2014_18-001Overal ruik je werkelijk waar heerlijk eten, zoals bijvoorbeeld hier bij de Green Egg cooking challenge.

taste_of_amsterdam_2014_19-001 Wij kwamen ook een tentje tegen dat Flamkuchen maakt. Dus die moest ik zeker even gaan proberen. Je betaald voor deze ‘original  flamkuchen’  wel 10 florijnen (12.50 euro) maar dan krijg je twee van deze bordjes (met ieder een halve flamkuchen).  De wijn bij dit standje was ook erg goed, is mij verteld.

taste_of_amsterdam_2014_20-001Even een avond kiekje. Want het is s’avonds ook erg mooi op de Taste of Amsterdam. En wij konden op de vrijdagavond zelfs tot 23.00 uur genieten van dit festival. Tip: Neem een extra vest of jas mee, want het koelt erg af na zonsondergang.

taste_of_amsterdam_2014_21-001 Uiteraard moest ik zelf ook een burger proberen, en dat werd deze ‘steak burger’ van LÉntrecote Mobile. Deze smakelijk burger met vers gebraden rundvlees in dikke plakken kost 4 florijnen (5 euro).

taste_of_amsterdam_2014_22b-001 En uiteraard horen er ook nog cocktails bij een party! Dylan nam een Mojito, en ik ging voor de Tia Maria Espresso in een martini glas. Hmmmmmmmmmmm

taste_of_amsterdam_2014_23-001 En toen ik bijna naar huis ging, zag ik dat we nog 3 muntjes overhadden. Bij de stand van Australian kun je ook een plak mud-cake halen voor 2 florijnen (2.50 euro) dus vroeg ik de vriendelijke dame of ik een extra dikke plak kon krijgen voor mijn laatste 3 muntjes. En dat was geen enkel probleem.  Dus die werd ook nog verorberd voor wij naar huis gingen.

taste_of_amsterdam_2014_24-001 Nog even een kiekje vanuit de Tram naar Amsterdam Centraal, en daarna met de trein door naar Utrecht. Wat een fantastische dag hebben we gehad!

Mochten jullie ook nog naar de Taste Of Amsterdam willen gaan: kaartjes zijn te koop voor 9.50 – 15 euro.

Vandaag (zaterdag) is de Taste geopend van 12.00 – 23.00 uur  en

Morgen (zondag) is de Taste geopend van 12.00 – 21.00 uur

 

Groetjes,
Betty

Category: Events Tags: Amsterdam, Events, Festivals, Fifteen, Jamie Oliver, msc keurmerk, persoonlijk, quino, Taste Of Amsterdam, Vis

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel
Volgend bericht: WIN: een Dilmah Exceptional Tea pakket »

Lees Interacties

Reacties

  1. Linda Peek

    17 mei 2014 om 2:24 pm

    Hi Bettina, wat een leuk stuk is het geworden. Zeker leuk om elkaar weer te zien. Jammer dat ik steeds te laat was om je gerecht te proeven.. Tot snel. X Lin

    Beantwoorden
  2. Remy | BakingBeautyNL

    17 mei 2014 om 4:48 pm

    Geweldige dag!

    Ik ben zo benieuwd naar de Remy Ginger 😉

    Beantwoorden
  3. Desiree Sip

    17 mei 2014 om 5:42 pm

    Wat een leuk verslag en het ziet er allemaal heerlijk uit! Leuk inderdaad hoe je jouw gerecht hebt opgediend! Zo te zien heb ik zeker iets gemist, volgend jaar maar eens vrij houden 😉 dan wil ik ook zeker gaan! Liefs Desiree

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in