Print

Recept: Gezondere monchou taart

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Ingredients

Scale

Ingrediënten bodem: 

  • 125 gram pitloze dadels,
  • 75 gram havermout,
  • 50 gram volkoren speltmeel,
  • 125 gram roomboter,
  • 1 eetlepel koekkruiden (of pumpkin spice),
  • halve theelepel vanille poeder,
  • 1 theelepel baking soda,
  • twee theelepels citroensap.

Ingrediënten vulling:

  • 200 gram Monchou,
  • 250 ml ongeklopte slagroom,
  • 2 eetlepels honing,
  • een pot  biologische kersenjam (350 gram).

Extra:

  • springvorm 24 cm,
  • bakpapier,
  • oven,
  • koelkast.

 

Instructions

  1. Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Je begint eerst met het maken van de bodem. Smelt de roomboter in een pannetje.
  3. Doe de dadels in de keukenmachine en hak deze fijn. Voeg de havermout, het speltmeel, de koekkruiden, de vanillepoeder, citroensap en de baking soda toe en zet de keukenmachine nog even aan zodat alles goed gemengd wordt. Schenk nu gesmolten roomboter erbij en kneed het tot een mooi egaal deeg. Doe het deeg in de springvorm en druk het deeg aan met de achterkant van een lepel.
  4. Zet de taartbodem voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat hierna de bodem goed afkoelen.
  5. Pak een grote mengkom en klop hierin de Monchou voor een halve minuut. Voeg de slagroom en de honing eraan toe. Klop dit stijf.
  6. Verdeel de vulling over de bodem heen. Streek het glad met de achterkant van een lepel glad. Zet in de koelkast voor minimaal twee uur.
  7. Haal de gezondere monchou taart uit de koelkast en schep de jam erop. Verdeel dit ook gelijkmatig eroverheen. En zet nog even een uurtje terug in de koelkast. Na totaal 3 uur wachten is het tijd om de gezondere monchou taart aan te snijden.

ENJOY!

Liefs, Suzanne