• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Gevulde Appels uit de oven

Gevulde Appels uit de oven

22 november 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante vulling aan toe voegt. Deze gevulde appels uit de oven passen perfect bij de winter en kun je als ontbijt of zelfs (kers) dessert serveren. Geloof me, dit wil je ook eens maken!

recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl

Gevulde appels met granola vulling uit de oven

Deze heerlijke gevulde appelbollen met granola zijn naar recept van tv-kok Yvette van Boven. Zij heeft een limited edition granola ontwikkelt met Oot, geïnspireerd op de appelbomen in haar tuin in Ierland. Wij mochten deze Oot ‘Apple Pie’ granola dan ook proeven en ontvingen er een heerlijk recept bij van Yvette. Dit is een op en top winters recept dat je met yoghurt kunt serveren als ontbijt. Of met een bolletje ijs als dessert. Iets zegt met dat deze gevulde appels uit de oven het tijdens de feestdagen ook erg goed zullen doen!

recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten met gebakken appels uit de oven

Momenteel kun je de Goudreinet appels in de schappen vinden. Deze grote stevige appels met friszure smaak zijn ideaal voor bakrecepten, het is bijvoorbeeld DE appel voor appeltaart maken, maar dus ook onderstaande recept voor gevulde appels uit de oven. Maar verwerk ze gerust ook in een van deze andere recepten met gebakken appels:

  • Gedroogde appelschijfjes uit de oven
  • Havermout ontbijtmuffins met appel
  • Appelcake met custard
  • Havermoutpap met appel uit de oven (Baked Oats)
  • Kwarkbrood met appel en rozijnen
  • en natuurlijk de klassieke Hollandse appeltaart!

Print

Gevulde Appels uit de oven

recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze heerlijke gevulde appelbollen zijn naar recept van tv-kok Yvette van Boven. Zij heeft een eigen granola ontwikkelt met Oot en maakte er dit heerlijke winterse gerecht van. Deze gevulde appels uit de oven zijn een heerlijk ontbijt om van te smullen, maar ze kunnen ook heel goed als (kerst) dessert geserveerd worden.

  • Author: Yvette van Boven x Oot Granola
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt / Dessert
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 grote Goudreinet appels
  • 100 gram (Oot) granola *
  • 50 gram gemengde noten, grof gehakt (bijv. walnoten, amandelen, hazelnoten etc)
  • 2 eetlepels honing
  • 50 gram roomboter, in blokjes + extra voor invetten

Extra:

  • kleine ovenschaal
  • appelboor
  • 2 kaneelstokjes, ter decoratie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Vet de ovenschaal lichtjes in met wat extra boter en zet apart.
  2. Was de appels en gebruik de appelboor om het klokhuis te verwijderen. Je kunt eventueel een klein plakje van de onderzijde snijden zodat de appel stabiel blijft staan. Gooi het klokhuis en plakjes weg. Gebruik nu de appelboor om de appels verder uit te hollen. Doe dit voorzichtig en laat de wanden circa 1 cm dik. Plaats de uitgeholde appels in de ingevette ovenschaal.
  3. De uitgeholde appelstukjes hak je fijn met een mes en schep in een mengkom. Voeg granola, gemengde noten en honing toe aan de mengkom.
  4. Verdeel de boterblokjes in twee delen en voeg een helft toe aan de kom. Kneed met je handen de vulling goed door.  Vul hiermee vervolgens de holtes van de appels in de ovenschaal. Druk de vulling tussentijds goed aan.
  5. Als laatste top je de appels af met de overgebleven helft boterblokjes. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de gevulde appels gedurende 25-30 minuten in de oven. De appels dienen goudbruin te zijn en de vulling gaar. 
  6. Serveer de gevulde appels uit de oven het liefst (lauw)warm, eventueel met wat yoghurt (voor het ontbijt) of een bolletje ijs (als dessert). 
  7. Tip van Betty: snijd de kaneelstokjes in twee gelijke stukken. Zodra de appels uit de oven komen, steek je deze zachtjes een klein stukje rechtop in de vulling. Zo lijkt het net of de appels weer steeltjes hebben gekregen.

Eet smakelijk!

Notes

*Dit recept is lekker met Yvette’s Apple Pie Granola van Oot, deze is glutenvrij en vegan. Maar je kunt natuurlijk ook normale granola uit de supermarkt gebruiken, of ga voor een van onze eigen homemade granola recepten.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl
recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Yvette’s gevulde appels uit de oven wilt gaan maken!

recept gevulde appels uit de oven met granola © bettyskitchen.nl

Voor dit recept heb ik producten opgestuurd gekregen van Oot. Maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en ervaring. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Nagerechten, Ontbijt Recepten Tags: amandelen, Appels, Glutenvrij, granola, havermout, hazelnoten, honing, kaneel, Nederlandse keuken, noten, ontbijt, oven, roomboter, vegan, walnoten, Yvette van Boven

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Sinterklaas Sate van kiphaasjes
Volgend bericht: Gevulde paprika met quinoa »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee