Print

Recept: Geroosterde spruitjes uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze geroosterde spruitjes uit de oven zijn wel erg lekker! Er is niks bitters aan, want ze zitten boordevol smaak door de knoflook, rozemarijn en geraspte kaas! Een ideaal bijgerecht voor tijdens het kerstdiner.

  • Author: Nigella Lawson
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 500 gram spruitjes
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • Pecorino kaas (schapenkaas)

Extra:

  • koekenpan
  • kleine ovenschaal

Instructions

  1. Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden (200 hete lucht).  Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Pel de knoflook en hak deze fijn.
  2. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de knoflook gedurende 1 minuut mee. Pas op dat deze niet verbrand. Zet daarna het vuur uit. Laat vervolgens een paar minuten afkoelen.
  3. Ondertussen ris je de rozemarijn naalden van de takjes en hak deze fijn. Rasp tevens de citroen. Halveer vervolgens en pers enkel het sap van een halve citroen uit. (De andere helft kun je in de koelkast bewaren voor je thee of after-xmas-detox-water).
  4. Stop de spruitjes in de mengkom en voeg de knoflookolie, rozemarijn, citroenrasp en sap van 1/2 citroen toe. Breng op smaak met zout & peper en schep de spruitjes goed om, zodat alles bedekt is. Vul hier vervolgens de ovenschaal mee en bak de spruitjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Rasp ondertussen wat pecorino of Parmezaanse kaas fijn. Zodra de geroosterde spruitjes met rozemarijn uit de oven komen, strooi je hier de geraspte kaas overheen. Dit zal lekker smelten door de hitte.

Eet smakelijk en alvast fijne feestdagen!

Notes

Tip: Om dit gerecht beter in een low carb of keto dieet te laten passen zou ik je willen adviseren om er bijvoorbeeld uitgebakken spekjes bij te serveren voor extra vetten en eiwitten.