Print

Recept: Gegrilde maiskolven

recept gegrilde mais van de barbecue

Gegrilde mais maken op de barbecue is heel gemakkelijk! Dit bbq bijgerecht is heerlijk voor bij vlees of kip van de grill.

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Snijd de maiskolven eventueel doormidden (indien voor 8 personen). Verwijder het blad, of bind het eventueel op met een stuk keukentouw.
  2. Stop de maiskolven in een ruim pan. Voeg de melk toe en schenk water bij tot alles net onder staat. Breng aan de kook gedurende 5 minuten. Giet af en laat uitdampen.
  3. Verwarm de barbecue of grillpan voor. Gril de maiskolven in 10 minuten gaar. Zorg ervoor dat je minstens 2-3 keer de kolf draait om deze te voorzien van die mooie grill strepen rondom.
  4. Plaats de gegrilde maiskolven op een serveer schaal en bestrijk direct met de kruidenboter.
  5. Breng enkel nog op smaak met de smoked paprika, citroenrasp en koriander of peterselie. Serveer direct!

 

  Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatie tip! Na stap  bestrooi je de maiskolven met wat extra geraspte cheddar kaas. Laat smelten op de warme kolven en top af met de kruiden en citroen.

Keywords: mais, grill, barbecue, paprika, kruidenboter