• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Gegrilde ananas op de BBQ bereiden

Gegrilde ananas op de BBQ bereiden

27 juni 2018 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Wil jij je barbecue feestje in stijl afsluiten? Ga dan gegrilde ananas op de bbq bereiden en verras iedereen met een fantastisch bbq dessert! Voor de volwassenen met een lekkere scheut rum natuurlijk en voor de kinderen laat je deze gerust achterwege!

Gegrilde ananas op de bbq

Doe even je ogen dicht, denk aan wuivende palmen en witte stranden en dan proef je ook zomerzalig tropisch fruit, een vleugje kokosnoot en een scheutje rum op je tong. Je dit tropische avontuur zet je nu heel eenvoudig op het menu door gewoonweg gegrilde ananas op de bbq te maken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf een ananas schoon te maken, maar tegenwoordig vind je ze al compleet geschild en kern verwijderd in de supermarkt (koelvak op de fruitafdeling). Dat scheelt je enorm veel tijd als je gegrilde ananas op de bbq wilt maken.

recept gegrilde ananas van de bbq met rum en kokos © bettyskitchen.nl

Le Creuset skillet op de bbq

Omdat ik de gegrilde ananas op de bbq nog wat extra lekkere smaakmakers mee wil geven, maak ik het recept af in een gietijzeren grillpan van Le Creuset. Deze skillet pan is namelijk een gietijzeren koekenpan die je rechtstreeks op open vuur kunt gebruiken. Gebruik zo’n Le Creuset skillet rechtstreeks op de bbq of in de oven, want daar is die dus uitermate geschikt voor. Let op! Het gietijzeren handvat wordt heet, dus gebruik een oven handschoen. Het mooie van deze Le Creuset pannen is, dat ze onverwoestbaar zijn. Ze gaan een leven lang mee en zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje.

Print

Recept: gegrilde ananas op de bbq

recept gegrilde ananas van de bbq met rum en kokos © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bereid een gegrilde ananas op de bbq en verras iedereen met een fantastisch tropisch dessert met kokos en rum.

  • Author: betina oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Nagerechten
  • Cuisine: BBQ

Ingredients

Scale
  • 1 hele ananas, geschild en zonder kern (kant-en-klaar)
  • 50 ml rum,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 4 eetlepels bruine suiker,
  • handje pecannoten,
  • 4 eetlepels kokos schaafsel.

  Extra:

  • BBQ,
  • gietijzeren koekenpan, zoals Le Creuset Skillet.

Instructions

  1. Snijd de ananas overlangs in 4 lange repen. Grill alle zijden even aan op het grill rooster van de barbecue, om mooie grilstrepen te krijgen. Na 6 minuten grillen haal je de gegrilde ananas van het rooster en stop in de gietijzeren skillet.
  2. Giet de rum over de ananas. Roer de kaneel door de suiker en bestrooi elke part met een eetlepel van de kaneelsuiker. Rangschik de pecannoten om de ananas heen en leg de skillet op de bbq. Verwarm 10 minuten met gesloten deksel.
  3. Strooi de kokosschaafsel over de gegrilde ananas op de barbecue, sluit de deksel en laat nogmaals 5 minuten garen. Serveer direct.

Heerlijk met een bolletje ijs of lobbige Griekse yoghurt. Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gegrilde ananas van de bbq met rum en kokos © bettyskitchen.nl

Deze review betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Gadgets en Keukenapparatuur, Nagerechten Tags: alcohol, ananas, BBQ Recepten, Caribische Keuken, fonq.nl, gietijzer, grillen, kaneel, keukenapparatuur, kokos, kokosrasp, Le Creuset, pannen, pecannoten, rum, samenwerkingen, skillet, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Groene groenten op de bbq
Volgend bericht: 10x BBQ Bijgerechten »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. Gegrilde ananas van de barbecue – Hetekooltjes.nl schreef:
    15 juli 2019 om 7:03 am

    […] Bron recept: Bettyskitchen.nl […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee