• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Gebakken vleermuizen vleugels

Gebakken vleermuizen vleugels

21 september 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels zijn precies wat je zoekt! Deze zwarte vleugels zijn natuurlijk gewoon kip en zitten in een heerlijk krokant zoet-zuur jasje. Durf jij een hapje te nemen?

Krokant gebakken vleermuizen vleugels

Men neme kippenvleugeltjes en bakt deze krokant in de oven. Alleen dat is al een verrukkelijk kiphapje om af te kluiven. Maar haal je daarna de vleugels door een zwart gekleurde zoet-zure saus en bak je ze nog even na in de oven, dan krijg je dus deze zwarte krokant gebakken vleermuizen vleugels. Dit is een onweerstaanbare snack, tussendoortje, of zelfs lekker als hoofdgerecht tijdens een Halloween maaltijd. Want wie is er niet dol op kippenvleugeltjes, ik bedoel vleermuizen vleugels?

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl
recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl
recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl
recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Nog meer hartige recepten voor Halloween

Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels gemaakt van kippenvleugels zijn natuurlijk een heerlijke snack voor Halloween. Vul het diner aan met bijvoorbeeld een Halloween pompoensoep en daarbij deze grissini met spek. Of maak een ‘skelet’ borrelplank met rauwkost en dip! De kids zijn bij ons thuis ook altijd erg dol op deze pizza mummies of broodjes met afgehakte vingers. Er zit vast wel iets lekkers bij tussen deze hartige recepten voor Halloween! Check hier alle halloween recepten op een rijtje.

Benieuwd naar de video van de bereiding van gebakken vleermuizen vleugels? Neem dan vooral even hier een kijkje.


Print

Recept: Gebakken vleermuizen vleugels

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen wings zijn precies wat je zoekt! Men neme kippenvleugeltjes en bakt deze krokant in de oven. Daarna haal je de vleugels door een zwarte zoet-zure saus en bak nog even na in de oven. Dit is een onweerstaanbare snack , tussendoortje, of zelfs lekker als hoofdgerecht. Want wie is er niet dol op kippenvleugeltjes, ik bedoel vleermuizen vleugels 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Method: grillen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 2 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl crushed chili’s of cayenne peper
  • 1 tl fijn geraspte citroenschil

Voor de zoet-zure saus:

  • 250 ml water
  • 1 el. maizena
  • 5 el. ketchup
  • 2 el. sojasaus (of tamari)
  • 2 el. honing
  • 2 tl. mirin (rijstwijn)
  • 1 tl. srirchasaus
  • 1 tl. zwarte voedingskleurstof (gel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en schuif deze onderin de oven. In het midden van de oven plaats je een rooster om de kippenvleugeltjes straks op te kunnen bakken.
  2. Stop de kippenvleugels in een ruime mengkom. Meng alle overige ingrediënten voor de kip dry rub marinade bij elkaar en wrijf hier de kippenvleugels rondom mee in. Plaats de vleugels gespreid over het rooster en bak in 25 minuten nagenoeg gaar in de oven.
  3. Maak ondertussen de zoet-zuur saus: vul een kookpannetje met het water en voeg de maizena toe. Roer goed door om op te lossen. Doe hier daarna de ketchup, sojasaus, honing, mirin, en srirachasaus bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken, terwijl je af en toe roert. Zet daarna het vuur uit en roer de voedingskleurstof er doorheen.
  4. Haal de gebakken kippenvleugels een voor een door de saus en plaats terug op het rooster. Bak vervolgens nog eens 5 minuten zodat de zwarte saus een beetje opdroogt. De rest van de saus heb je niet meer benodigd (svp ook niet gebruiken als dipsaus tenzij je nog van plan bent je gezicht erna te schminken 🙂
  5. Bestrooi de krokant gebakken vleermuizen vleugels na het bakken eventueel met sesamzaadjes en serveer met wat ketchup of chilisaus.

Happy Halloween! Groetjes, Betty

Notes

Let er op dat je echt kippenvleugels gebruikt voor dit recept, Dus twee stukken kip met scharnier aan elkaar en een soort driehoek vorm wanneer uitgeklapt. Deze lijken echt sprekend op een vleermuis vleugel. Liever geen kippenpootjes, kipkluifjes, chicken wings of iets dergelijks gebruiken.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Halloween snack van gebakken vleermuizen wings wilt gaan maken.

Category: Borrelhapjes en Snacks, Gevogelte Recepten Tags: ketchup, Kip, kippenvleugeltjes, mosterdzaad, sojasaus, zoetzuur

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Herken de meest gemaakte dieetfouten (II)
Volgend bericht: Pita met kaas en fruit »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee