Print

Recept: Gebakken vleermuizen vleugels

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen wings zijn precies wat je zoekt! Men neme kippenvleugeltjes en bakt deze krokant in de oven. Daarna haal je de vleugels door een zwarte zoet-zure saus en bak nog even na in de oven. Dit is een onweerstaanbare snack , tussendoortje, of zelfs lekker als hoofdgerecht. Want wie is er niet dol op kippenvleugeltjes, ik bedoel vleermuizen vleugels 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 35 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Method: grillen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 kilo kippenvleugeltjes
  • 2 el (gerookt) paprikapoeder
  • 1 el mosterdpoeder
  • 2 tl zout
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl crushed chili’s of cayenne peper
  • 1 tl fijn geraspte citroenschil

Voor de zoet-zure saus:

  • 250 ml water
  • 1 el. maizena
  • 5 el. ketchup
  • 2 el. sojasaus (of tamari)
  • 2 el. honing
  • 2 tl. mirin (rijstwijn)
  • 1 tl. srirchasaus
  • 1 tl. zwarte voedingskleurstof (gel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en schuif deze onderin de oven. In het midden van de oven plaats je een rooster om de kippenvleugeltjes straks op te kunnen bakken.
  2. Stop de kippenvleugels in een ruime mengkom. Meng alle overige ingrediënten voor de kip dry rub marinade bij elkaar en wrijf hier de kippenvleugels rondom mee in. Plaats de vleugels gespreid over het rooster en bak in 25 minuten nagenoeg gaar in de oven.
  3. Maak ondertussen de zoet-zuur saus: vul een kookpannetje met het water en voeg de maizena toe. Roer goed door om op te lossen. Doe hier daarna de ketchup, sojasaus, honing, mirin, en srirachasaus bij en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken, terwijl je af en toe roert. Zet daarna het vuur uit en roer de voedingskleurstof er doorheen.
  4. Haal de gebakken kippenvleugels een voor een door de saus en plaats terug op het rooster. Bak vervolgens nog eens 5 minuten zodat de zwarte saus een beetje opdroogt. De rest van de saus heb je niet meer benodigd (svp ook niet gebruiken als dipsaus tenzij je nog van plan bent je gezicht erna te schminken 🙂
  5. Bestrooi de krokant gebakken vleermuizen vleugels na het bakken eventueel met sesamzaadjes en serveer met wat ketchup of chilisaus.

Happy Halloween! Groetjes, Betty

Notes

Let er op dat je echt kippenvleugels gebruikt voor dit recept, Dus twee stukken kip met scharnier aan elkaar en een soort driehoek vorm wanneer uitgeklapt. Deze lijken echt sprekend op een vleermuis vleugel. Liever geen kippenpootjes, kipkluifjes, chicken wings of iets dergelijks gebruiken.