• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes)

Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes)

6 juli 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Heb je wat gekookte pasta over? Maak er eens deze Fritelle di Spaghetti mee! Dit zijn hartige gefrituurde spaghetti’ koekjes’ die je als lunch of borrelhapje kunt eten. Ideaal voor leftover pasta, maar zo lekker dat je er gerust een nieuw pak voor open trekt om te gaan maken.

Gebakken spaghetti koekjes genaamd Fritelle di Spaghetti

Stel je eens voor: een druk marktpleintje in een klein Italiaans dorpje. Naast alle groente, fruit, vlees en vis staat een straatvendor gebakken spaghetti koekjes te verkopen. Voor het maken van de zogehete fritelle di Spaghetti haal je gekookte stukken spaghetti door een mengsel van ei en parmezaanse kaas en bak je daarna op in olie. Of eigenlijk frituren dus. Je kunt eventueel nog andere smaakmakers toevoegen zoals: tomaten, olijven, chilipeper, anjovis, stukjes varkensvlees etc. Deze koekjes, of beignets, dienen van binnen zacht te zijn en van buiten lekker krokant. Pure Italiaanse streetfood ten top dit wil jij ook proeven.


recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl
recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl
recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl
recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl

Over Jamie’s Italie kookboek

Het recept voor deze streetfood Fritelle di spaghetti komt uit het bestseller Jamie’s Italie kookboek van tv kok Jamie Oliver. Dit kookboek uit 2005 is sowieso – en nog steeds- een aanrader voor heel veel verschillende streetfood, pizza, pasta en dolci uit Italië. Je volgt hierbij zijn reis door het land, terwijl het gelijknamige TV programma werd gefilmd. Het is een van de eerste kookboeken die ik ooit kocht omdat ik verslingerd was aan zijn kook programma’s. Het is tevens een boek dat ik er nog steeds regelmatig bij pak, boordevol verhalen en inspiratie en traditionele recepten die van streek tot streek weer verschillen. Met pure eenvoud en prachtige ingrediënten als rode draad.


Heb je deze al in huis?


Nog meer Italiaanse borrelhapjes

Als je dit basis recept voor fritelle di Spaghetti een beetje onder de knie hebt, dan kan ik je deze gebakken Spaghetti koekjes met tomaten en olijven ook aanraden. Onze Nanda maakte ook eens een heuse pasta taart met aubergine en blauwe kaas. Dat is ook een heerlijk hapje om te delen. Heb je (risotto)rijst over? dan kun je er deze verrukkelijke arancini met mozzarella van maken. Of ga voor deze risotto taartjes met tomatensalade . Zo lekker!! En heb je overigens al kennis gemaakt met onze tiramisu recepten als afsluiter van je Italiaanse maaltijd?


recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes)

recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Uit Jamie’s Italie 2005 kookboek
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8–10 koekjes 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 gram verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. ‘crushed chilies’ * (optioneel)
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • olijfolie, om in te bakken

Extra:

  • kookpan
  • vergiet of bolzeef
  • koekenpan
  • spatel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Breng als eerste de pasta aan de kook in een ruime pan met water + snuf zout. Check hiervoor de bereidingstijd op je verpakking. Giet de pasta af en spoel goed na onder koud stromend water om volledig af te koelen. Laat vervolgens uitlekken. 
  2. Kluts in een kommetje de eieren en eierdooier los met Parmezaanse kaas, knoflook, zout, zwarte peper en optioneel de chilipepers.
  3. Knip de pasta met een schaar in stukken van 8 cm en voeg toe aan het mengsel samen met de peterselie. Roer het geheel goed door zodat alle pasta bedekt is met ei.
  4. Giet een klein laagje olijfolie in de koekenpan op medium hoog vuur. Schep met een vork en lepel steeds een hoopje spaghetti mengsel in de pan en bak deze gedurende 1-2 minuten of tot goudbruin. Keer daarna op met behulp van een spatel en bak de andere zijde ook goudbruin. Schep daarna uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.

Buon Appetito! 

Notes

* Hou je van een beetje pit? Voeg dan 1 -2 gedroogde Spaanse pepers naar smaak toe. Verkruimel deze en klop door het eimengsel. Je kunt vaak ook ‘crushed chillies’ vinden in het specerijen rek.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept fritelle di spaghetti koekjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Fritelle di Spaghetti, beter bekend als de Italiaanse spaghetti koekjes streetfood.

Category: Lunch recepten, Pasta Recepten Tags: eieren, Italiaanse Keuken, Jamie Oliver, knoflook, Parmezaanse kaas, pasta, peterselie, Spaghetti, streetfood, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Thaise curry kroket met kip
Volgend bericht: Speculoos koeken met chocolate chips – Uit het Kinderbakboek 2 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee