Print

Recept: Fritelle di Spaghetti (spaghetti koekjes)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Uit Jamie's Italie 2005 kookboek
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 8-10 koekjes 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram spaghetti
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 gram verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 tl. ‘crushed chilies’ * (optioneel)
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout, naar smaak
  • olijfolie, om in te bakken

Extra:

  • kookpan
  • vergiet of bolzeef
  • koekenpan
  • spatel
  • keukenpapier

Instructions

  1. Breng als eerste de pasta aan de kook in een ruime pan met water + snuf zout. Check hiervoor de bereidingstijd op je verpakking. Giet de pasta af en spoel goed na onder koud stromend water om volledig af te koelen. Laat vervolgens uitlekken. 
  2. Kluts in een kommetje de eieren en eierdooier los met Parmezaanse kaas, knoflook, zout, zwarte peper en optioneel de chilipepers.
  3. Knip de pasta met een schaar in stukken van 8 cm en voeg toe aan het mengsel samen met de peterselie. Roer het geheel goed door zodat alle pasta bedekt is met ei.
  4. Giet een klein laagje olijfolie in de koekenpan op medium hoog vuur. Schep met een vork en lepel steeds een hoopje spaghetti mengsel in de pan en bak deze gedurende 1-2 minuten of tot goudbruin. Keer daarna op met behulp van een spatel en bak de andere zijde ook goudbruin. Schep daarna uit de pan en laat iets uitlekken op keukenpapier. Serveer direct.

Buon Appetito! 

Notes

* Hou je van een beetje pit? Voeg dan 1 -2 gedroogde Spaanse pepers naar smaak toe. Verkruimel deze en klop door het eimengsel. Je kunt vaak ook ‘crushed chillies’ vinden in het specerijen rek.