• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Freekeh met Oosterse kip

Freekeh met Oosterse kip

19 augustus 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Ik had weer eens zin in een Aziatisch getinte maaltijd, maar besloot om het eens anders als anders te doen. Varieer door bijvoorbeeld eens Freekeh met Oosterse kip te maken.

Freekeh met Oosterse kip

Freekeh is een jonge tarwe die veel overeenkomt met rijst of bulgur. De nootachtige smaak combineerd goed met paddestoelen en tomaten. En daarnaast is dit gerecht ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Wat is Freekeh?

Freekeh is een graansoort en kun in principe bereiden en gebruiken zoals rijst of quinoa. Freekeh is in Amerika al vrij bekend en in Nederland hoor ik er ook steeds meer en meer mensen over.  Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn jeugdige leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwegranen. Freekeh heeft een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineerd met een pittige salade (met bijvoorbeeld rucola) of juist gekruid zoals in dit recept voor Freekeh met Oosterse kip. Door de  lage glycemische index, zul je ook langer een verzadigd gevoel hebben. Daarnast bevat Freekeh vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst.! Je vind Freekeh bij de natuurwinkels of bij de betere supermarkten (vaak in de buurt van quinoa), maar let op, Freekeh is dus niet glutenvrij!.

Recept Freekeh met Oosterse kip:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 300 gram kipfilet,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 cm verse gember,
  • 2 eetlepels sojasaus +  extra,
  • 200 gram freekeh,
  • 600 gram gesneden roerbakgroente, (bijv. uien, kastanje champignons, prei, wortel etc)
  • 10 cherry tomaten,
  • 1 eetlepel sambal,
  • verse koriander of peterselie,
  • olie om in te wokken.

Extra:

  • wok,
  • medium kookpan met deksel.

Bereidingstijd:  30 minuten marineren + 20 minuten bereiden.

Bereidingswijze:

  1. Dep de kipfilet droog en snijd in blokken. Verwijder eventuele zenen en draden. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak deze fijn. Meng de kipfilet in een kom met de knoflook, gember en 2 eetlepels sojasaus. Dek af en laat 30 minuten marineren.
  2. Ondertussen breng je de Freekeh alvast aan de kook, in een pan met ruim water en een snufje zout. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd. Giet na afloop en en zet apart.
  3. De tussentijd kun je ook gebruiken om eventuele groente alvast fijn te snijden. Of maak het jezelf helemaal gemakkelijk en koop een zak voorgesneden Thaise of Chinese roerbakgroente bij de supermarkt. Halveer tot slot nog de cherrytomaten.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok, op hoog vuur,  en bak hierin de kip, inclusief de marinade, rondom aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de gesneden groente toe en wok mee gedurende 1-2 minuten. Voeg de cherry tomaten toe en sambal toe en wok mee gedurende nog 1-2 minuten. Proef en voeg desnoods nog 1-2 eetlepels sojasaus toe naar smaak.
  5. Tot slot voeg je de gekookte Freekeh toe en wok deze mee om weer kort mee te verwarmen.
  6. Serveer de freekeh met Oosterse kip in een kom of diep bord en garneer met verse koriander of peterselie. Je kunt er eventueel ook nog een gekookt of gebakken eitje aan toevoegen.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

–> Ben jij nu ook fan van Freekeh? Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze pompoensalade met freekeh !

Freekeh met Oosterse kip

Category: Gevogelte Recepten Tags: Aziatische keuken, champignons, cherrytomaten, eieren, freekeh, gember, ketjap, Kip, kipfilet, koriander, kurkuma, peterselie, prei, sambal, sojasaus, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Markthal in Rotterdam – Vlog
Volgend bericht: Acai bowl met banaan en blauwe bessen »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee