• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Gevogelte Recepten / Freekeh met Oosterse kip

Freekeh met Oosterse kip

19 augustus 2016 Door Betina Oostveen Reageer

Ik had weer eens zin in een Aziatisch getinte maaltijd, maar besloot om het eens anders als anders te doen. Varieer door bijvoorbeeld eens Freekeh met Oosterse kip te maken.

Freekeh met Oosterse kip

Freekeh is een jonge tarwe die veel overeenkomt met rijst of bulgur. De nootachtige smaak combineerd goed met paddestoelen en tomaten. En daarnaast is dit gerecht ook nog eens heel makkelijk om te maken!

Wat is Freekeh?

Freekeh is een graansoort en kun in principe bereiden en gebruiken zoals rijst of quinoa. Freekeh is in Amerika al vrij bekend en in Nederland hoor ik er ook steeds meer en meer mensen over.  Freekeh is jonge en groene tarwe (Greenwheat) en heeft dankzij zijn jeugdige leeftijd een hogere voedingswaarde als gewone tarwegranen. Freekeh heeft een nootachtige smaak waardoor het heel goed combineerd met een pittige salade (met bijvoorbeeld rucola) of juist gekruid zoals in dit recept voor Freekeh met Oosterse kip. Door de  lage glycemische index, zul je ook langer een verzadigd gevoel hebben. Daarnast bevat Freekeh vier keer meer vezels dan zilvervliesrijst en bijna twee keer zoveel eiwit als witte rijst.! Je vind Freekeh bij de natuurwinkels of bij de betere supermarkten (vaak in de buurt van quinoa), maar let op, Freekeh is dus niet glutenvrij!.

Recept Freekeh met Oosterse kip:

(hoofdgerecht voor 4 personen)

Ingredienten:

  • 300 gram kipfilet,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 cm verse gember,
  • 2 eetlepels sojasaus +  extra,
  • 200 gram freekeh,
  • 600 gram gesneden roerbakgroente, (bijv. uien, kastanje champignons, prei, wortel etc)
  • 10 cherry tomaten,
  • 1 eetlepel sambal,
  • verse koriander of peterselie,
  • olie om in te wokken.

Extra:

  • wok,
  • medium kookpan met deksel.

Bereidingstijd:  30 minuten marineren + 20 minuten bereiden.

Bereidingswijze:

  1. Dep de kipfilet droog en snijd in blokken. Verwijder eventuele zenen en draden. Pel de knoflook en pers deze uit. Schil de gember en hak deze fijn. Meng de kipfilet in een kom met de knoflook, gember en 2 eetlepels sojasaus. Dek af en laat 30 minuten marineren.
  2. Ondertussen breng je de Freekeh alvast aan de kook, in een pan met ruim water en een snufje zout. Check de verpakking voor de juiste bereidingstijd. Giet na afloop en en zet apart.
  3. De tussentijd kun je ook gebruiken om eventuele groente alvast fijn te snijden. Of maak het jezelf helemaal gemakkelijk en koop een zak voorgesneden Thaise of Chinese roerbakgroente bij de supermarkt. Halveer tot slot nog de cherrytomaten.
  4. Verhit een scheutje olie in de wok, op hoog vuur,  en bak hierin de kip, inclusief de marinade, rondom aan gedurende 3-4 minuten. Voeg de gesneden groente toe en wok mee gedurende 1-2 minuten. Voeg de cherry tomaten toe en sambal toe en wok mee gedurende nog 1-2 minuten. Proef en voeg desnoods nog 1-2 eetlepels sojasaus toe naar smaak.
  5. Tot slot voeg je de gekookte Freekeh toe en wok deze mee om weer kort mee te verwarmen.
  6. Serveer de freekeh met Oosterse kip in een kom of diep bord en garneer met verse koriander of peterselie. Je kunt er eventueel ook nog een gekookt of gebakken eitje aan toevoegen.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

–> Ben jij nu ook fan van Freekeh? Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze pompoensalade met freekeh !

Freekeh met Oosterse kip

Category: Gevogelte Recepten Tags: Aziatische keuken, champignons, cherrytomaten, eieren, freekeh, gember, ketjap, Kip, kipfilet, koriander, kurkuma, peterselie, prei, sambal, sojasaus, tomaten, uien

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Markthal in Rotterdam – Vlog
Volgend bericht: Acai bowl met banaan en blauwe bessen »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in