Bij Betty’s Kitchen zijn we dol op flammkuchen recepten. Er zijn er dan ook niet voor niets al meerdere op de site verschenen en vandaag deel ik graag het recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas met je. Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!
Flammkuchen als vegetarische avondmaaltijd
De flammkuchen vind zijn oorsprong in de Elzas, een berggebied in Frankrijk en aangrenzend aan Duitsland. Deze platte hartige taart of ‘Elzas pizza’ kom je dan ook regelmatig tegen op de kaart en is lekker knapperig en heerlijk belegd met de meest uitlopende toppings. De bodem wordt altijd bestreken met creme fraiche, maar daarna kun je los met vlees, vis, groenten, zelfs fruit en nog meer kaas. Ik bedacht dan ook een gezonde(re) flammkuchen met rode biet en geitenkaas – een fantastische combinatie – en topte hem af met walnoten en honing. Ook deze is zeer geslaagd als flammkuchen recept!
Flammkuchendeeg
Je kunt uiteraard zelf aan de slag gaan met het maken van Flammkuchen deeg. Het lijkt immers een beetje op het maken van pizzadeeg en de ingrediënten heb je waarschijnlijk standaard al in huis. Maar je kunt ook prima een grote rol koelvers flammkuchen deeg uit de supermarkt gebruiken. De toppings hieronder voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas zijn in ieder geval voldoende voor een ‘plaatvullende’ flammkuchen. Wil je nog wat variatie recepten of gewoonweg meer inspiratie voor het maken van flammkuchen? Neem dan ook eens een kijkje bij dit recept met boerenkool en pompoen. Of ga voor een lekkere zoete combinatie met peer en honing. Wist je overigens dat je ook heel eenvoudig een flammkuchen van een tortilla wrap kunt maken?
Benieuwd naar de receptvideo van deze flammkuchen met rode biet? Je kunt de video hier bekijken.
Recept: Flammkuchen met rode biet en geitenkaas
Check dan even dit recept voor Flammkuchen met rode biet en geitenkaas! Een fantastische combinatie en een goede manier om meer groenten toe te voegen aan je dag. Je kunt de lekker serveren als lunch, hoofdgerecht of zelfs als borrelhapje of snack!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Hoofdgerechten met groenten
- Cuisine: Franse keuken
Ingredients
- 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol 260 gram uit de winkel)
- 125 gram crème fraîche
- 1 grote pot Rode bieten schijfjes (bijv. Hak 355 gram)
- 100 gram mini geitenkaas ‘Pearls’ (bijv. Bettine)
- 100 gram hazelnoten
- 1 tl Provencaalse kruiden
- 25 gram rucola kaas
- Peper en zout
- honing (optioneel)
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht).
- Giet vervolgens als eerste de pot met rode bieten schijfje af en laat goed uitlekken.
- Rol het flammkuchen deeg uit en plaats met het bakpapier op een bakplaat. Het zal echt je hele bakplaat vullen.
- Lepel de creme fraiche op het deeg en smeer goed uit met de bolle kant van de lepel. Verdeel hier de plakjes rode biet overheen. Verdeel de geitenkaas er overheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Bestrooi tot slot met de Provencaalse kruiden en verdeel de hazelnoten er over.
- Schuif de plaat in het midden van de oven en bak de flammkuchen in 15 minuten gaar.
- Tot slot verdeel je de rucola over de flammkuchen en top eventueel af met een beetje honing.
Notes
Dit recept is te serveren als hoofdgerecht voor 2 personen. Of als borrelhapje en snack voor 4 -8 personen.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor flammkuchen met rode biet en geitenkaas wilt gaan maken!
Geef een reactie