• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Dips, Dressing en Saus Recepten / Doperwten Pesto met munt

Doperwten Pesto met munt

22 juli 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Een beetje groen op je bord staat altijd goed! En deze doperwten pesto met munt is er zeker eentje voor de zomerse borrelavonden! Een romige spread om je crostini in te dippen of om je bruschetta mee te besmeren! Eventueel met nog een (extra) stuk kaas boven op.

Doperwten als basis voor pesto

Mijn dochter is dol op kleine erwtjes! Momenteel heeft ze een ‘nee’ fase als het op eten aankomt en wil alleen eten wat zij lekker vind en dat zijn helaas niet zo vaak meer de groenten! Dus deze mama werd een beetje creatief met bijvoorbeeld doperwten. In combinatie met pecorino kaas en een beetje knoflook zijn doperwten een goede basis voor een verrukkelijke pesto waar zelfs mijn dochter van blijft snoepen!

recept doperwten pesto met munt © bettyskitchen.nl

Ideaal als doperwten dip voor bij de borrel

Deze doperwten pesto met munt is wat dikker dan de meeste pesto’s die je kent. Maar dat maakt hem eigenlijk ideaal als doperwten dip voor bij de borrel en het is een heerlijke spread voor op geroosterd brood! Serveer hem dan ook met crostini of bruschetta uit de oven. Of maak een schaal met gesneden rauwkost om lekker te dippen. Deze doperwten dip combineert overigens prachtig met aardappel gerechten. Serveer deze dip bij bijvoorbeeld gebakken tijm en rozemarijn aardappels uit de oven en bak er een stuk witvis bij. Of serveer hem als topping voor dit gerecht met gebakken ricotta en aardappels!


Print

Recept: Doperwten Pesto met munt

recept doperwten pesto met munt © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijke grove dip of beter bekend als doperwten pesto met frisse munt. Heerlijk als spread op brood maar ook geweldig als groente dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels en friet! Met munt, citroen, knoflook, pecorino kaas en munt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 150 gram erwtjes (diepvries of in pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroensap
  • 40 gram Pecorino kaas
  • flinke snuf peper
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 50 ml olijfolie extra vierge, van goede kwaliteit

Voorde crostini maken:

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • olijfolie

Extra:

  • foodprocessor

Instructions

  1. Verwarm de oven met grillfunctie voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht).
  2. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat uitstomen.
  3. Pel ondertussen de knoflook en pers deze uit. Rasp tevens alvast de pecorino kaas en pluk de blaadjes peterselie en munt van de takjes. (takjes heb je niet nodig).
  4. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm breed en bak hier in 8-10 de crostini van. Check hier het volledige recept voor crostini en bruschetta maken.
  5. Stop de uitgelekte doperwten in de keukenmachine. Voeg de knoflook, citroensap en pecorino kaas toe en pulseer alvast 10x om het grootste gedeelte vermengd te hebben.
  6. Breng daarna het geheel op smaak met de peper, peterselie, munt. Voeg tot slot de olijfolie toe en laat de machine draaien tot je een mooie romige dip hebt. Hij hoeft niet helemaal ‘fijn’ te zijn hoor. Schep in een schaaltje en serveer direct met het stokbrood.
  7. Wil je de dip nog even bewaren? Laat goed afkoelen en bewaar max 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Notes

Voor nog meer smaak toevoegen: snipper 1 sjalotje of klein uitje zeer fijn en bak deze aan in een koekenpan met wat olie gedurende 2 minuten. Voeg de gekookte erwtjes toe en bak 2 minuten mee. Schep daarna in de foodprocessor en volg verder de rest van het recept. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept doperwten pesto met munt © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze doperwten pesto wilt gaan maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Dips, Dressing en Saus Recepten Tags: brood, broodbeleg, bruschetta, citroen, crostini, dip, doperwten, erwtjes, Italiaanse Keuken, knoflook, munt, muntpesto, Paas Recepten, pecorino, pesto, peterselie, spread, stokbrood

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Strawberry Cheesecake IJs (video)
Volgend bericht: Macadamia koeken met witte chocolade (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee