Print

Recept: Doperwten Pesto met munt

recept doperwten pesto met munt © bettyskitchen.nl

Dit is een overheerlijke grove dip of beter bekend als doperwten pesto met frisse munt. Heerlijk als spread op brood maar ook geweldig als groente dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels en friet! Met munt, citroen, knoflook, pecorino kaas en munt!

Ingredients

Scale

Voor erbij:

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven met grillfunctie voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat uitstomen.
  3. Pel ondertussen de knoflook en pers deze uit. Rasp tevens alvast de pecorino kaas en pluk de blaadjes peterselie en munt van de takjes. (takjes heb je niet nodig).
  4. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm breed en verdeel over een bakplaat. Kwast de bovenkant lichtjes in met een beetje olijfolie en plaats de plaat in het midden van de oven (niet direct onder de grill) en bak hier in 6-7 minuten crostini van.
  5. Stop de uitgelekte doperwten in de keukenmachine. Voeg de knoflook, citroensap en pecorino kaas toe en pulseer alvast 10x om het grootste gedeelte vermengd te hebben.
  6. Breng daarna het geheel op smaak met de peper, peterselie, munt. Voeg tot slot de olijfolie toe en laat de machine draaien tot je een mooie romige dip hebt. Hij hoeft niet helemaal ‘fijn’ te zijn hoor. Schep in een schaaltje en serveer direct met het stokbrood.
  7. Wil je de dip nog even bewaren? Laat goed afkoelen en bewaar max 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Notes

Voor nog meer smaak toevoegen: snipper 1 sjalotje of klein uitje zeer fijn en bak deze aan in een koekenpan met wat olie gedurende 2 minuten. Voeg de gekookte erwtjes toe en bak 2 minuten mee. Schep daarna in de foodprocessor en volg verder de rest van het recept. 

Keywords: doperwten, pesto, pecorino kaas, munt, peterselie