• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Cruffins met frambozen en witte chocolade

Cruffins met frambozen en witte chocolade

15 november 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Als ik terugkijk op 2021 dan heb ik dit jaar een nieuwe liefde ontdekt voor croissantdeeg! Je maakt er zoveel lekkere verschillende ontbijtjes mee klaar en de cruffins zijn werkelijk mijn en jullie grootste favoriet! Tijd voor een lekkere variatie voor kerst: maak deze cruffins met frambozen en witte chocolade! Oeh la la!

Frambozen cruffins van croissantdeeg maken

In het weekend genieten we graag van een uitgebreid of lekker luxe ontbijt. Kant-en-klaar croissantdeeg komt hier op deze website regelmatig voorbij want je maakt er in een handomdraai heerlijke croissant muffins mee klaar! Ik heb altijd wel een blikje in de koelkast staan. Speciaal voor kerst leek mij een cruffin met kerst ‘rode’ vulling wel een heel leuk idee! Dus toen ik dit recept spotte in een kerstmagazine wilde ik deze meteen proeven! En het resultaat is er naar! Deze Cruffins met frambozen jam en witte chocolade zijn lekker zacht en zoet van smaak en je proeft met elke hap de witte chocolade terug!

Wist je dat cruffins een ware en geslaagde food hybride zijn? Check deze en nog meer in dit lijstje met food hybrides die stiekem heel lekker zijn terug!

recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl
recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl
recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor croissant muffins

Ik vind croissantdeeg echt geweldig! Het soepele deeg nodigt uit om lekker creatief bezig te zijn en ik maak er dan ook de lekkerste creaties mee! Mijn cruffins recepten zijn ook niet voor niets de meest favorieten! Zo zijn deze cinnabon muffins met kaneel veruit de populairste en makkelijkste om te maken! Maar wat dacht je van deze combinatie met Nutella en hazelnoten. Die wil jij ook proeven! Op zoek naar nog meer recepten voor croissant muffins? Deze met ricotta en lemoncurd is ook zeker een aanrader! En heb je al kennis gemaakt met de ‘croiffle‘?

recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl

Inspiratie voor het kerstontbijt nodig?

Kijk jij al uit naar het kerstontbijt dit jaar? Heerlijk lang uitgebreid tafelen met heerlijke kerstrecepten voor het ontbijt. Van croissantdeeg en vers fruit, maar ook yoghurt en eieren staan op het menu! Neem hier gerust eens een kijkje bij onze verzameling inspiratie recepten voor het kerstontbijt! Fijne feestdagen!


Print

Recept: Cruffins met frambozen en witte chocolade

recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

 Je kunt met croissantdeeg  zoveel lekkere ontbijtjes maken. Deze cruffins zijn werkelijk mijn en jullie grootste favoriet! Tijd voor een lekkere variatie voor kerst: maak deze cruffins met frambozen en witte chocolade! Oeh la la!

  • Author: PLUS supermarkt Kerstmagazine 2021
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Britse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
  • 6 el frambozen jam
  • 100 gr witte chocolade
  • 100 gr frambozen

Extra:

  • muffintray 6 holtes
  • bakspray
  • klein spuitzakje of ziplock zakje

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin holtes in met bakspray en zet apart.
  2. Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke rechthoeken (volg de stippellijntjes). Knijp met je vingertoppen de schuine diagonale stippenlijn dicht. Halveer de rechthoeken in de lengte zodat je totaal 6 lange smallen stroken deeg krijgt.
  3. Bestrijk elke strook deeg met 1 el frambozenjam. Hak de helft van de chocolade fijn en strooi deze over de jam.
  4. Rol de stroken met de jamkant naar binnen op tot een slakkenhuis rolletje. Plaat deze rechtop in de holtes van de muffinvorm (zie foto’s). Bak de cruffins met frambozen en witte chocolade af in 15 – 20 minuten.
  5. Ondertussen breng je wat water aan de kook en giet dit in een grote mok. Stop de overgebleven helft chocolade in een klein spuitzakje en hang deze in de kop heet water om te smelten.
  6. Laat de cruffins na het bakken 2 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Knijp het zakje chocolade een beetje door met je vingers. Knip een klein hoekje af en ‘drizzle’ de chocolade over de bovenkant van de cruffins. Laat uitharden.
  7. Serveer de cruffins lauwwarm met frambozen er op of erbij!

Eet smakelijk!

Keywords: croissant, cruffins, frambozen, jam, witte chocolade, kerst

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept cruffins met frambozen en witte chocolade maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van croissant muffins zoals deze cruffins met frambozen en witte chocolade!

Category: Bakrecepten, Ontbijt Recepten Tags: Amerikaanse keuken, croissants, cruffins, frambozen, Kerst recepten, oven, TikTok, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Bar Cava in Utrecht
Volgend bericht: Ovenschotel met lamsvlees en aardappel (Shepherd’s Pie) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in