Print

Recept: Cruffins met frambozen en witte chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Je kunt met croissantdeeg  zoveel lekkere ontbijtjes maken. Deze cruffins zijn werkelijk mijn en jullie grootste favoriet! Tijd voor een lekkere variatie voor kerst: maak deze cruffins met frambozen en witte chocolade! Oeh la la!

Ingredients

Scale
 • 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
 • 6 el frambozen jam
 • 100 gr witte chocolade
 • 100 gr frambozen

Extra:

 • muffintray 6 holtes
 • bakspray
 • klein spuitzakje of ziplock zakje

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin holtes in met bakspray en zet apart.
 2. Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke rechthoeken (volg de stippellijntjes). Knijp met je vingertoppen de schuine diagonale stippenlijn dicht. Halveer de rechthoeken in de lengte zodat je totaal 6 lange smallen stroken deeg krijgt.
 3. Bestrijk elke strook deeg met 1 el frambozenjam. Hak de helft van de chocolade fijn en strooi deze over de jam.
 4. Rol de stroken met de jamkant naar binnen op tot een slakkenhuis rolletje. Plaat deze rechtop in de holtes van de muffinvorm (zie foto’s). Bak de cruffins met frambozen en witte chocolade af in 15 – 20 minuten.
 5. Ondertussen breng je wat water aan de kook en giet dit in een grote mok. Stop de overgebleven helft chocolade in een klein spuitzakje en hang deze in de kop heet water om te smelten.
 6. Laat de cruffins na het bakken 2 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Knijp het zakje chocolade een beetje door met je vingers. Knip een klein hoekje af en ‘drizzle’ de chocolade over de bovenkant van de cruffins. Laat uitharden.
 7. Serveer de cruffins lauwwarm met frambozen er op of erbij!

Eet smakelijk!