Het afgelopen paasweekend ging heel Nederland massaal los op het maken van Cruffins! Ik deelde deze recepten al eerder, maar mijn TikTok filmpje en Instagram Reels van deze Cinnamon Cruffins met kaneelsuiker zijn dus echt VIRAL gegaan tijdens het paasweekend! Echt niet normaal hoeveel mensen dit recept toen gemaakt en met mij gedeeld hebben. Hoog tijd om het recept dus ook op de website te zetten!
Muffins van croissantdeeg maken
Het afgelopen jaar heb ik echt een liefde voor kant-en-klaar bladerdeeg of croissantdeeg uit het koelschap gekregen. Je zult het bij mij steevast in mijn koelkast aantreffen, want je kunt er zulke lekkere brunch recepten mee maken! Net zoals deze food hybride waarbij je muffins van croissantdeeg gaat maken. Deze zogehete ‘cruffin’ zorgde in grote steden in o.a. Australie en Amerika voor lange rijen bij diverse bakkerijen en restaurant. En dat natuurlijk in navolging van Dominque Ansel’s Cronut die al helemaal viraal ging.
Maar omdat het reizen het afgelopen jaar compleet op slot is gegaan, zul je het voorlopig nog even moeten doen met je eigen homemade croissant muffins! Deze variant voor Cruffins maken is een uitstekend basis recept, want Cinnamon Cruffins met kaneel suiker zijn het echt helemaal! Maar uiteraard kun je het croissantdeeg ook insmeren met jam, (room)kaas, of zelfs cruffins met Nutella maken!
Nog meer recepten met croissant deeg
Zien ze er niet fantastisch uit deze cinnamon cruffins met kaneel suiker? Ik begrijp helemaal dat deze recept video dus helemaal viral ging up Social Media! Maar uiteraard heb ik nog meer geslaagde creaties en recepten met croissant deeg voor jullie! Zo moet je bijvoorbeeld ook eens dit variatie recept voor croissantmuffins met lemoncurd en ricotta uitproberen! En heb je ook al kennis gemaakt met Croiffles? Dat zijn wafels gemaakt van croissantdeeg! Nog zo’n heerlijk recept zijn deze chocolade croissants met Oreo Cookies! Om van te smullen zo lekker! Tevens maakte onze Nanda deze super vrolijke aardbeien croissant krans om te delen.
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze Cinnamon Cruffins met kaneelsuiker er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Recept: Cinnamon Cruffins met kaneelsuiker
Cruffins zijn muffins gemaakt van croissantdeeg! Tijdens Pasen waren deze Cinnamon Cruffins viral gegaan op social media. Ze zijn immers heerlijk als ontbijt of voor bij de koffie! En het recept is ook nog eens lekker makkelijk te maken!
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minuten
- Yield: 6 stuks 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Amerikaanse keuken
Ingredients
- 1 blik XL croissantdeeg (6 stuks)
- 3 el roomboter
- 3 el (donker)bruine basterdsuiker
- 1 el kaneel
- optioneel: 1 ei
- optioneel: poedersuiker
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Spray 6 muffin vormpjes in met bakspray en zet apart.
- Smelt de boter in de magnetron (op laagste stand) of op laag vuur in een pannetje. Meng vervolgens ook de suiker met de kaneel in een kommetje.
- Open het blik bladerdeeg en rol het deeg voor je uit. Snijd de rol in 3 gelijke stukken (volg de stippellijntjes). Druk met je vingertoppen de schuine diagonale stippenlijn dicht.
- Gebruik eventueel een deegroller om elke lap een beetje langer uit te rollen. 1-2 x er overheen is genoeg hoor.
- Kwast de drie lappen in met de gesmolten boter, maar probeer een heel klein beetje boter over te houden. Bestrooi ze vervolgens alle drie met het kaneelsuiker mengsel, maar probeer ook een heel klein beetje kaneelsuiker over te houden.
- Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke worst in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunnere stukken deeg krijgt. Rol vervolgens elke stuk op, maar houdt de ‘open’ kant naar buiten. Plaats in een ingevette holte van de muffin vorm.
- Kwast de bovenkant van de Cinnamon cruffins in met een beetje overgebleven boter. Heb je dit niet? Dan kun je ook een eitje klusten en een beetje hiervan er overheen kwasten. Bestrooi de bovenkant met de overgebleven theelepel kaneelsuiker.
- Plaats de muffintray in het midden van de oven en bak de ‘cruffins’ gedurende 15 minuten gaar.
- Verplaats de bakvorm daarna naar een rooster en laat de cruffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Bestuif lichtjes met poedersuiker en serveer direct! (Want een beetje warm zijn ze het allerlekkerst!).
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van croissant muffins zoals deze Cinnamon Cruffins met kaneelsuiker!
Helen Van Deijl
Blijft heerlijk!!🥰