Print

Recept: Cheesecake Ontbijtjes met passievruchten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ontbijten met cheesecake is hemels! Vul glaasjes met een bodem van granola, een dikke laag no-bake cheesecake van kwark en mascarpone en top af met een dikke fruitlaag van passievruchten of aardbeien, blauwe bessen etc.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: hele nacht opstijven
  • Total Time: 20 minuten (+ 1 dag)
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram granola
  • 1 eetlepel maple syrup
  • 1 eetlepel amandelboter (of pindakaas)
  • 200 gram mascarpone
  • 250 gram mager kwark in citroensmaak
  • 250 gram diepvries passievrucht puree blokjes, ontdooit !
  • 2 blaadjes gelatine
  • verse munt
  • handje amandelen, grof gehakt

Instructions

Let op! De passievruchten puree dient reeds ontdooit te zijn, haal deze dus tijdig uit de vriezer. Eventueel een avond van tevoren en laat in de koelkast ontdooien.

  1. Week als eerste 2 gelatine blaadjes in een ruim koud water en zet apart tot gebruik.
  2. Roer 200 gram granola los met 1 eetlepel honing of maple syrup en 1 eetlepel amandel boter of pindakaas. Verdeel dit over 4 glazen of kommetjes en druk een beetje aan tot een bodem met je lepel.
  3. Klop met de keukenmixer de mascarpone romig. Klop hier kort de Magere kwark in citroensmaak en 3 volle eetlepels passievrucht puree door heen. Verdeel dit ook over de glazen en stop direct in de koelkast om alvast op te stijven.
  4.  Stop de overige passievruchten puree in een steelpannetje en breng aan de kook. Zeg daarna het vuur uit. Knijp de gelatine blaadjes goed uit en laat deze, al roerende, smelten in de puree. Laat 5 minuten afkoelen en lepel daarna over de kwark en smeer egaal uit. Zet de cheesecake ontbijtjes minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven, maar een gehele nacht is nog beter.
  5. Voor het serveren top je de ontbijtjes af met wat verse gehakte munt en wat gehakte amandelen.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Magere kwark in citroen smaak is vaak al gezoet. Mocht je echter ‘gewone’ magere kwark gebruiken, voeg dan zelf nog 1-2 eetlepels verse citroen sap en 2-3 eetlepels suiker toe.