Print

Recept: Bulgur met geroosterde groenten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische bulgur met geroosterde groenten zet je in een handomdraai op tafel. De bulgur serveer je namelijk met in de oven gebakken spruitjes, champignons en sjalotten. En hij wordt op smaak gebracht met Parmezaanse kaas en italiaanse kruiden. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Vegetarian

Ingredients

Scale
  • 150 gram bulgur
  • 200 gram spruitjes
  • 150 gram champignons
  • 2 sjalotten
  • Hand rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 50 gram Grana Padano kaas
  • 3 el. olijfolie (traditionele)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hetelucht). Zet alvast het bakblik klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Verwijder de harde uiteinden en buitenste blaadjes van de spruitjes en halveer ze. Schil en snij de sjalotten in de lengte in parten. De champignons borstel je schoon en halveer je ook. Pers de teentjes knoflook alvast uit.
  3. Meng in een kom de olijfolie (traditionele) met de knoflook en flink wat peper en zout. Roer dit door de spruitjes, champignons en sjalotten en schep de groenten vervolgens op het bakpapier. Plaats voor 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing. Rasp de Grana Padano kaas alvast fijn. Knip of snij de rozemarijn fijn en meng dit in een kom met de extra vierge olijfolie, Grana Padano kaas en peper en zout.
  5. Zodra de groenten geroosterd zijn en de bulgur gaar is, kun je alles samenvoegen in één kom. Serveer de groenten met de bulgur, rucola en giet de olijfolie-dressing eroverheen.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda