• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Barbecue keuken / Brownie van de BBQ

Brownie van de BBQ

29 mei 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Met het prachtige zomer weer van de afgelopen dagen, gingen op heel veel plekken de barbecues aan! En dan kun je ook lekker in stijl afsluiten met een heerlijk en makkelijk toetjes gerecht, zoals deze brownie van de bbq! En dit overheerlijke chocolade toetjes zorgt voor een fantastisch einde van jouw bbq-party. Succes gegarandeerd!

 Brownie maken met de gevogeltestomer

Deze brownie komt misschien een beetje onverwachts uit de hoek. Maar goed, koken en bakken gaan ook dikwijls gewoon uit de losse pols en je moet soms een beetje improviseren. En voor de brownie van de bbq gebruiken we dan ook een barbecue  gevogeltestomer. Ja, je weet wel… zo’n bakje waar je normaal gesproken zo’n lekker kippetje in/op kunt braden a la Mama Kelly. Maar ook zonder kip kun je de bakvorm heel goed gebruiken voor andere gerechten. Als je de gevogelte standaard weg laat, heb je een prima kleine tulbandvorm voor deeg en beslag, dus ook deze brownie van de bbq.

Brownie van de BBQ in de gevogeltestomer weber
Brownie van de BBQ in de gevogeltestomer weber

Toetjes op de bbq bereiden

Op deze site liet ik je al zien dat je wafels kunt bakken op de barbecue en nu kun je deze lekkere brownie van de bbq ook toevoegen aan je toetjes van de barbecue. En met slechts een kleine voorbereiding, laat je de barbecue gewoon het werk voor je doen.  Als je (een deel van) de suiker vervangt door Muscovado suiker dan krijgt deze brownie van de BBQ een intensere smaak. Muscovado suiker is namelijk een ongeraffineerde suiker, die de chocolade smaak alleen maar aanvult. Iets zegt mij dat je het niet bij een stukje zult kunnen houden…


Print

Brownie van de bbq (recept)

brownie van de bbq recept nagerecht van de barbecue betty's kitchen
Print Recipe

Sluit je barbecue feestje in stijl af met een heerlijk en makkelijk toetjes gerecht, zoals deze brownie van de bbq! Met lekker veel chocolade!

  • Yield: 6–8 personen 1x
  • Category: BBQ
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram roomboter,
  • 150 gram suiker, (liefst Muscovado suiker),
  • 130 gram pure chocolade,
  • 4 grote eieren (L),
  • 50 gram tarwebloem,
  • 100 gram witte chocolade,
  • beetje olie, voor het invetten.

Extra:

  • Barbecue, met deksel (bijvoorbeeld deze Weber), *
  • Steelpannetje of kleine kookpan,
  • Garde,
  • Weber gevogeltestomer of een ander laag bakblik met een ‘dipgedeelte’in het midden.

 

Instructions

 

  1. Verwarm de barbecue op INDIRECTE en MATIGE hitte (rond 185 graden). In dit recept gebruiken wij enkel de bakvorm/onderkant van de gevogelte stomer. De standaard heb je niet nodig. Vet de bakvorm licht in met olie en zet apart.
  2. Smelt de roomboter, suiker en chocolade in een pannetje op laag vuur. Leg de chocolade bovenop, zodat dit IN de boter en suiker smelt. (Dit voorkomt aanbranden van de chocolade).
  3. Haal het steelpannetje van het vuur en klop 1 voor 1 de eieren door de gesmolten chocolade. Zeef vervolgens de bloem erboven en klop goed door het chocolade mengsel.
  4. Giet het browniebeslag in de gevogeltestomer. Laat eventueel afkoelen tot de BBQ klaar is voor gebruik.
  5. Plaats de gevogeltestomer in het midden van het bbq rooster en bak de brownie gedurende 20 – 25 minuten. De cake hoort in het midden nog een klein beetje zacht te zijn.
  6. Breek blokjes van de witte chocolade en stop deze in de ‘kom’ van de gevogeltestomer. Doordat de bakvorm nog warm is, zal de witte chocolade smelten. Ondertussen kan de brownie van de bbq even afkoelen.
  7. Pas op met aansnijden: dat je geen diepe krassen maakt in je bakvorm. Dat zou zonde zijn. Deze brownie van de bbq is warm het allerlekkerst en lepel er enkel nog de gesmolten witte chocolade overheen.

Als dit geen perfecte einde van de bbq feestje is, dan weet ik het ook niet meer.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

Notes

 * TIP: Geen barbecue? No worries, deze brownie kan je ook bakken in de oven. Houdt hiervoor 180 graden (165 hete lucht) aan. Uiteraard kan je Weber gevogeltestomer ook hiervoor gebruiken. Prik met een sateprikker in de brownie om te kijken of deze gaar is. Houdt desnoods 25-30 minuten baktijd aan.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Brownie van de BBQ in de gevogeltestomer weber

(Bron recept: Weber Grillacademy)

Category: Barbecue keuken, Cake recepten Tags: bloem, brownies, cake, chocolade, dessert, eieren, gevogeltestomer, roomboter, suiker, Weber

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Risotto met uien en Port
Volgend bericht: De gezondheidsvoordelen van asperges »

Lees Interacties

Reacties

  1. Betina Oostveen

    29 september 2016 om 5:32 pm

    Dank je wel! en ik ben benieuwd wat je er van vindt!

    Beantwoorden
  2. Mylou

    29 mei 2018 om 8:55 am

    Ohh ik wil! Ziet er te lekker uit.

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept vegan gele curry met jackfruit en mungbonen © bettyskitchen.nl 10x Recepten met Jackfruit
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept snelle pangranola maken © bettyskitchen.nl

Snelle pangranola

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in