• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Unicorn Taart met meringues (Laura 1 jaar!)

Unicorn Taart met meringues (Laura 1 jaar!)

26 mei 2018 Door Betina Oostveen 2 Reacties

De afgelopen jaren werden we getuige van een wereldwijde Unicorn trend! De eenhoorns nemen zo langzamerhand de wereld over en toen waren daar spontaan ook de Unicorn Foods op instagram en Pinterest! Speciaal voor de eerste verjaardag van Laura, stond deze Unicorn taart met meringues op tafel!

Unicorn Trend

“It’s so FLUFFY!” Deze uitspraak van Agnes uit Despicable Me zit al sinds 2010 in mijn kop! De eenhoorns kwam je daarna ineens overal tegen. En anno 2018 is de unicorn trend is nog steeds hot!  Of het nu gaat om interieur, kleding, zwembanden, koffiemokken of zelfs gin, freakshakes, toffe donuts of gedecoreerde taarten: de positiviteit en kleurrijke feelgood vibe die de unicorn trend meedraagt is een feit. En wie zou er niet happy worden van die mooie bonte (pastel)kleuren en fluffy eenhoorns? Ik zit ook het liefst de hele dag zingend in een achtbaan, met een roze bril op en met mini regenboogjes als oorbellen (Thank you Katy Perry).

recept unicorn taart met meringues betty's Kitchen

Unicorn Taart van biscuitbeslag

Ter ere van mijn dochters eerste verjaardag maakte ik daarom ook een soort-van Unicorn taart met meringues, gewoon omdat ik hem er zo vrolijk uit vind zien. Je vindt op het internet veel recepten voor Unicorn taarten en andere baksels. Dus je kun je echt uitleven op deze trend. Wat mij vooral opviel waren de sprankelende kleuren, dus die besloot ik ook terug te laten komen in mijn Unicorn Taart met biscuitbeslag. Ik maakte er mooie puntige meringue kisses bij, die mij doen denken aan een eenhoorn-hoorn en stof deze af met roze fruitpoeder! Want een unicorn taart kan niet zonder roze!

Print

Recept: Unicorn taart met merinques recept

recept unicorn taart met meringues betty's Kitchen
Print Recipe

It’s SOOOOO FLUFFY ! Deze unicorn meringue taart maakte ik voor de 1ste verjaardag van mijn dochter. Biscuittaart, met botercreme, meringues en marshmallows.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 60 minutes
  • Cook Time: 90 minutes
  • Total Time: 2 hours 30 minutes
  • Yield: 16 personen 1x
  • Category: Taart recepten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de meringues (afwegen!):

  • 2 eiwitten (bijv. 60 gram),
  • exact dubbele hoeveelheid fijne suiker gebruiken (bijv. 120 gram),
  • eetbare roze (fruit)poeder.

Voor de vulling:

  • 45 gram bloem,
  • 240 ml melk,
  • 200 gram roomboter (ongezouten),
  • 200 gram poedersuiker,
  • 2 theelepels citroen extract.

Voor de bodems van biscuit beslag:

  • 8 eieren,
  • 200 gram fijne suiker,
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil,
  • 0,5 theelepel zout,
  • 160 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 40 gram maizena.

Ter decoratie:

  • mini marshmallows in (pastel)kleuren,
  • witte chocolade, bijv. hartjes strooigoed, maar een fijngehakt blok witte chocolade mag ook hoor,
  • wat extra eetbare roze (fruit)poeder of eetbare glitters.

Extra:

  • oven,
  • bakpapier,
  • spuitzak,
  • steelpannetje,
  • huishoudfolie,
  • Au-bain Marie,
  • handmixer *,
  • 2 springvormen 24 cm.

(*  Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 3 )

 

Instructions

Belangrijk: Zorg ervoor dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze dus een half uur van tevoren uit de koelkast.

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden (90 hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Als eerste ga je namelijk de meringues maken. Volg hier de volledige bereidingswijze voor meringues maken. Spuit hier mooie meringue kisses (met een puntje dus) van, want die lijken het meeste op een unicorn hoorntje :-). Droog de meringues in de oven gedurende 60 minuten. ‘Stof ze hierna direct af met het roze (fruit)poeder en laat op het aanrecht afkoelen.
  2. Vervolgens ga je de botercrème maken voor de vulling: Zeef de bloem en stop met de melk in het steelpannetje. Breng aan de kook, maar blijf goed roeren om klontjes te verwijderen. Verlaag het vuur en laat het mengsel al roerende indikken. Dit heeft ongeveer 5 minuten nodig. Schep in een kom en dek af met huishoud folie. Laat afkoelen naar kamertemperatuur. 
  3. Zodra de meringues uit de oven zijn, zet je de oven hoger, naar 175 graden (160 hete lucht). Bekleed je springvormen met bakpapier. Maak nu het beslag voor de 2 biscuit taartbodems, zie hier de volledige beschrijving voor het maken van biscuit beslag. Vergeet alleen niet de citroenschilletjes toe te voegen aan je au-bain-marie mengsel. Bak de bodems gedurende 40 minuten in de oven. En laat daarna afkoelen op een rooster.
  4. Ondertussen ga je verder met de botercrème: klop de boter met het poedersuiker helemaal luchtig en romig met je mixer. Voeg het citroen extract toe en klop nog even door om te vermengen. Voeg het afgekoelde bloemmengsel toe aan de botercrème en klop een extra 5 minuten door **. Stop daarna in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik. Tot zo ver kun je al deze stappen ook een dag van tevoren al voorbereiden. recept unicorn taart met meringues betty's Kitchen
  5. Nu gaan we de Unicorn taart stapelen: Besmeer 1 biscuittaart bodem royaal met de botercreme. Stapel hier de volgende biscuit taart laag bovenop en druk zachtjes aan. Besmeer de bovenkant en zijkanten van de taart royaal met de rest van de botercrème.
  6. Verdeel de meringues over de bovenkant. Versier vervolgens de Unicorn taart met de marshmallows en de witte chocolade (hartjes). Stof de taart nog even af met een vleugje extra roze poeder of eetbare glitters! Bewaar deze taart in de koelkast tot je visite komt.

Sparkle all day!

Groetjes, Betty

 

Notes

** Indien je botercreme gaat schiften, kan het zijn dat je bloemmengsel niet genoeg afgekoeld was. Hier is een simpel trucje voor om te fixen: Zet je beslagkom op een pan met heet water en verwarm je zachtjes de botercreme al roerende. Zodra je een mooie crème textuur hebt, schep je de botercrème in de spuitzak en bewaar in de koelkast.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept unicorn taart met meringues betty's Kitchen

Category: Mama & Kind, Taart Recepten Tags: biscuit beslag, kidsproof, meringues, verjaardag

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « METRO City Kitchen in Utrecht
Volgend bericht: Risotto met uien en Port »

Lees Interacties

Reacties

  1. Mariëlle

    26 mei 2018 om 9:14 am

    Gefeliciteerd met je dochter!

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 mei 2018 om 8:36 am

      Dank je wel Marielle!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl

5x Kidsproof BBQ spiesjes

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept voor perfecte scrambled eggs maken © bettyskitchen.nl

De perfecte scrambled eggs (roerei)

recept griekse salade met linzen

Griekse salade met linzen

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in