• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

19 augustus 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen.

Vrij-mi-bo met een Italiaanse borrelplank

Soms heb je wel eens van die dagen dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. Of misschien is het wel hoog tijd voor een vrij-mi-bo…  Maar met name na een lange en drukke werkdag wil je al gauw iets makkelijks op tafel kunnen zetten. En dan is er niets mis met een Italiaanse borrelplank.

Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

Verzamel je favoriete lekkernijen bij elkaar en geniet hier langzaam maar zeker de hele avond van. Met je partner, je collega’s, familie of vrienden en vergeet niet te proosten op het goede leven! Naas deze Italiaanse borrelplank kun je hier nog meer borrelplank inspiratie terugvinden. Maar we hebben ook een heel fijn overzicht met 15x borrelhapjes voor jullie op een rijtje gezet! Van borrelbrood tot arancini en pizza rolls! Eet smakelijk in ieder geval!


Print

Recept: Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Omdat wij in Nederland fan zijn van lekkere borrelen, besloot ik om mijn favoriete italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella met jullie te delen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerechten & Amuses
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten Bruschetta:

  • 1 /2 Oerbrood, gesneden,
  • 3 tomaten,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels olijflie,
  • 1 eelepel Balsamico azijn,

Ingrediënten tonijnsalade:

  • 1 blikje Princess Tonijnstukken,
  • klein handje kappertjes,
  • 1 eetlepel mayonaise,

Voor erbij:

  • 100–150 gram Parmaham,
  • een handje groene olijven,
  • Bolletje mozarella,
  • 1 eetlepel balsamico,
  • Peper en zout.

Instructions

  • Besprenkel de plakken brood met olijfolie en gril deze: A) in een grillpan, B) in een tosti-ijzer, C) op de grillstand in een voorverwarmde oven, totdat deze mooi bruin beginnen te kleuren.
  • Was de tomaten en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Meng in een kommetje de tomaten, knoflook, olijfolie en balsamico met elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Maak ondertussen ook de tonijnsalade: Giet het blikje tonijn af en doe in een kom. Knijp de kappertjes kort fijn in je hand om uit te lekken. Meng samen met de mayonaise alles door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet het potje olijven af (en doe eventueel in een kommetje). Scheur de Mozzarella in stukken, besprenkel met de balsamico en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het geroosterde brood, op een grote plank, met de tomatensalsa erboven op. Serveer bij de overige sneetjes brood de tonijnsalade, vleeswaren, mozarella en olijven. Geniet van je Italiaanse borrelplank!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

Italiaanse borrelplank met ham, bruschetta, tonijnsalade en mozzarella

BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Italiaanse borrelplank wilt gaan maken!

Category: Voorgerechten Tags: balsamico azijn, brood, bruschetta, feestje, hoofdgerechten, Italiaanse keuken, Koken met aanbiedingen, mozzarella, olijven, parmaham

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Juice & Salad Café in Amsterdam
Volgend bericht: Pita sa mesom (burek) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marion Dekker

    25 oktober 2014 om 10:08 pm

    Onlangs heb ik het recept voor ossobuco gebruikt en dat was een groot succes. Bedankt voor de duidelijke uitleg op de site.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      26 oktober 2014 om 9:10 am

      Hi Marion,

      ik ben heel blij om dat te horen.
      Dank je wel en enjoy!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart
  • recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

10x Halloween koekjes maken recepten © bettyskitchen.nl

10x Halloween Koekjes maken

Oreo Bat Balls voor Halloween

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kip met parmezaanse kaas korst uit de oven kookvideo © bettyskitchen.nl

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee