• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Blondies met paaseieren

Blondies met paaseieren

21 maart 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Blondie is het lichtere zusje van Brownie en worden normaliter gemaakt zonder chocolade. In aanloop naar Pasen kon ik het echter niet laten om overheerlijke Paas blondies met paaseieren te maken. Dus toch lekker gevuld met hele chocolade paaseitjes en een smeuïge cake om van te genieten.

Blondies met paaseieren maken

Hoewel je op deze website heel wat hartige recepten voor de paasdagen zult vinden, zijn dit ook de feestdagen om absoluut bij te zondigen. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke zachte blondies met paaseieren. Dat is een soort cake of dikke zachte koek met daarin hele chocolade eieren in verwerkt. En als je gevulde eieren (bijv. praline of salted karamel) in dit recept gebruikt, dan proef je bij elke hap weer iets anders. Maar dat is me toch een partij lekker!

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl
recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Waar kun je chocolade paaseitjes voor gebruiken?

Tijdens de paasdagen mogen de chocolade paaseitjes dus niet ontbreken en maak je er onder andere deze heerlijke luxe Blondie met paaseieren mee. Maar naast onderstaand recept kun je de Chocolade paaseitjes ook gebruiken om bijvoorbeeld bovenop een cheesecake te serveren. Neem eens een kijkje bij deze 10x taart voor Pasen recepten. Of druk ze bovenop een bolletje koekdeeg en bak er mooie paas-koekjes van. Heb je na de paasdagen nog steeds wat paaseitjes over? Dan kun je er bijvoorbeeld ook deze Chocolate Bark mee maken en versieren met nog veel meer lekkers uit je voorraadkast! Hele fijne Feestdagen in ieder geval!

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Print

Recept: Blondies met paaseieren

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Blondies zijn het lichtere zusje van de brownie en worden normaliter gemaakt zonder chocolade in het beslag. In aanloop naar pasen kon ik het echter niet laten om overheerlijke Paas blondies met paaseieren te maken. Dus toch lekker gevuld met hele chocolade paaseitjes en een smeuïge cake om van te genieten.

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 150 gram witte basterdsuiker of fijne suiker
  • 3 eieren (M)
  • 2 tl. vanille extract
  • snufje zout
  • 300 gram bloem
  • 1 el. maizena
  • 100 gram witte chocolade paaseitjes, grof gehakt
  • 200 gram bruine chocolade paaseitjes, (puur, melk, of gevuld met praline en salted karamel etc)
  • 1 tl. zonnebloemolie

Extra:

  • keukenmixer met garde
  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of olie. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem en maizena door het blondiebeslag.
  4. Verdeel de witte chocolade paaseitjes in 2 gelijke porties. Hak 1 portie in stukken en leg de andere eieren apart voor de topping. Leg tevens een paar donkere chocolade paaseitjes apart voor topping.
  5. Spatel vervolgens de gehakte witte chocolade paaseitjes en de hele bruine chocolade eieren door het beslag. Schep het blondie beslag in bakvorm en spreid evenredig uit. Bak de Blondies met paaseieren gedurende 20 minuten in de oven. Halveer eventueel de laatste paar bruine chocolade paaseitjes. Open kort de ovendeur en druk deze laatste eieren bovenop de blondie. Sluit de deur en laat nog eens 15 minuten doorbakken. Laat daarna de blondie goed afkoelen tot kamertemperatuur, in de bakvorm.
  6. Voor de decoratie: Smelt de overige witte chocolade paaseitjes (au-bain-marie of magnetron) en meng met de theelepel zonnebloemolie. Trek vervolgens strepen witte chocolade over de bovenkant van de blondie en laat afkoelen Snijd daarna de Paas blondies met paaseieren in 16 vierkantjes.

Eet smakelijk en Fijne Paasdagen!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van paasrecepten met chocolade paaseitjes zoals deze verrukkelijke Blondies met paaseieren!

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Category: Bakrecepten, Cake recepten Tags: bloem, blondies, chocolade, eieren, maizena, Paas Recepten, paaseieren, suiker, vanille, witte chocolade, zonnebloemolie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Indiase Tomaten Chutney
Volgend bericht: 10x BBQ Kruiden Rub »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee