• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Bakrecepten / Chocolate Bark maken

Chocolate Bark maken

8 april 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!

Zelf chocolate bark met granola maken

Binnenkort komen de paasdagen er al weer aan en zul je ongetwijfeld een overvloed aan chocolade paaseieren in huis gaan halen! Elke jaar heb ik ook altijd behoorlijk wat eitjes over, net zoals ik bijna maandelijks wel stukken chocolade thuis overhoud. Zeker als ik flink ben experimenteren voor nieuwe recepten, stop ik alle blokjes en reepjes overgebleven chocolade in een koekblik en bewaar in de kast. Eens in de zoveel tijd smelt ik alles tezamen, smeer het uit tot een grote plak en bestrooi deze met heel veel lekkere smaakmakers. Zo maak je er zelf weer een heerlijk stuk gepimpte chocolade van waar je van blijft snoepen. Dit wordt ook wel ‘Chocolate bark’ maken genoemd, want de dunne plak chocolade heeft veel weg van een stuk boomschors. Maar ik kan je zeggen, ik zet toch liever hier mijn tanden in als een stuk boomschors 🙂

recept zelf chocolate bark maken © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor chocolade en bonbons

Chocolade is echt mijn guilty pleasure! Hoe puurder hoe beter en ik maak er dan ook heerlijke recepten mee! Naast deze eigengemaakte chocolate bark met granola en meer kun je ook genieten van deze pittige bonbons met rode peper! Dit was nota bene het allereerste recept dat ooit op deze website is verschenen! Daarnaast is een lekker taartje met karamel en dikke krokante chocolade laag ook een aanrader! Maar ik ben ook helemaal in de ban van deze Oreo cake balls! En wat dacht je van deze gezonde truffels met cranberry? Oeh la la dat wordt lekker genieten! Check hier nog veel meer lekkere recepten met chocolade!


Print

Recept: zelf Chocolate Bark maken

recept chocolade bark maken © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min. + koelen
  • Cook Time: 5 min.
  • Total Time: 10 minuten exc. koelen
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gr chocolade
  • au-bain marie pan
  • bakplaat
  • bakpapier

Toppings:

  • paar eetlepels granola
  • handje pompoenpitten
  • handje noten, grof gehakt
  • handje rozijnen of gedroogde cranberry
  • gedroogd fruit, in stukjes gehakt
  • 1 stroopwafel, in kleine blokjes gehakt
  • taart decoratie strooisels
  • fudge, in kleine blokjes gehakt
  • etc.

Instructions

  1. Breek de chocolade in stukjes. Houdt 40 gram achter en smelt 160 gram au-bain- marie. Plaats hiervoor een warmtebestendige kom bovenop een pan met water. De kom en het water mogen elkaar niet raken. Breng het water aan de kook en verlaag daarna het vuur. Roer met een spatel de gesmolten chocolade goed door.
  2. Als alles gesmolten is zet je het vuur uit en haal je de kom van de pan.Voeg de overgebleven 40 gram chocolade toe en laat deze al roerende smelten.
  3. Giet de chocolade op een bakplaat bekleed met bakpapier. Smeer de chocolade uit tot een dunne rechthoekige plak. Dit gaat het beste met een spatel of de bolle kant van een lepel. Bestrooi de chocolade naar wens met toppings en laat volledig afkoelen en uitharden.
  4. Snijd met een scherp met de chocolate bark in stukken. Het hoeven niet netjes blokjes hoor, het mag gewoon schots en scheef en groot en klein zijn. Stop de uitgeharde chocolade in een koektrommel en bewaar in de voorraadkast. Dan blijft de Chocolate bark gerust enige weken goed.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Heb je meer of minder chocolade in huis? Je kunt net zoveel smelten als je wilt, zolang je maar 20% apart zet om daarna toe te voegen en de chocolade te ‘temperen’.

Keywords: chocolade, bonbons, bark, granola, noten, gedroogd fruit,

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept zelf chocolade bark maken © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met chocolate bark maken!

Category: Bakrecepten Tags: chocolade, cranberry, gedroogd fruit, granola, karamel, Pasen, rozijnen, stroopwafel, tussendoortjes

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Gevulde Chocolade Eieren voor Pasen
Volgend bericht: Vierkazen Quiche met Port (video) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)
  • zelf zuurdese starter maken © bettyskitchen.nl Zelf Zuurdesem starter maken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in