Voor de liefhebbers van brownie recepten: ken je ook al zijn lichtere zusje de blondie? Dit is een basis recept om zelf thuis overheerlijke blondies te maken.
Goed basisrecept voor blondies maken
Het zal je vast niet ontkomen zijn dat deze dame dol is op brownies! Een heerlijk tussendoortje, of eigenlijk haast koeken, met chocolade (of cacao), roomboter en suiker. Je vind dan ook heel wat recepten voor brownies op deze site terug. Maar ken je ook zijn lichtere zusje: de blondie? In tegenstelling tot brownies worden deze zonder chocolade gemaakt en zijn daarom ook licht van kleur. Neemt niet weg dat je nog steeds (witte) chocolade aan het blondie beslag kunt toevoegen hoor! Daarnaast hou ik altijd van een beetje ‘crunch’ in zowel mijn brownies als mijn blondies. Dus naast een goed basisrecept voor blondies maken, zou ik je willen adviseren om bijvoorbeeld pecannoten en een beetje witte chocolade toe te voegen. Gewoon omdat een beetje ‘crunch’ alles nog lekkerder maakt. Ben jij meer team #brownie of team #blondie?
Nog meer Blondies recepten
Met onderstaande recept video laat ik je tevens zien hoe gemakkelijk het is om zelf blondies te maken. Maar naast dit recept voor blondies met pecannoten heb ik nog meer blondies recepten voor je. Speciaal voor valentijnsdag maakte ik bijvoorbeeld deze blondies met Ruby roze chocolade en macadamianoten. Onze Nanda maakte tevens een heerlijk recept voor blondies met frambozen en banaan voor jullie. Voor de feestdagen kan ik je deze Sinterklaas blondies met pepernoten aanraden. En binnenkort komt er tevens een heerlijke zoet-zoute combinatie van blondies met pretzels online! Geniet er heerlijk van dus!
Recept video: Blondies maken
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Recept: Blondies maken – met pecannoten
Voor de liefhebbers van brownie recepten? Ken je ook al zijn lichtere zusje de blondie? Dit is een basis recept om zelf thuis overheerlijke blondies te maken.
Ingredients
- 225 gram boter
- 350 gr witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- snufje zout
- 275 gram bloem
- 0.5 tl maizena
Extra:
- 80 gr pecannoten + extra
- 100 gr witte chocolade
- vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
- bakpapier
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of olie. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
- Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
- Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem en maizena door het blondiebeslag.
- Tot slot breek je de pecannoten in stukjes . Hak tevens de helft van de witte chocolade grof en schep beiden door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de blondies gedurende 30-35 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.
- Voor de decoratie: Smelt de overige witte chocolade (au-bain-marie of magnetron). Het moet nog een beetje smeerbaar zijn en gebruik een lepel of spatel om elke blondie een mooie lik witte chocolade te geven. Duw er vervolgens een pecannoot in en laat uitharden. (Dit kan ook evt. in de koelkast.)
- Snijd daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar dit recept op Pinterest!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met blondies maken!
Geef een reactie