Print

Recept: Blondies maken – met pecannoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de liefhebbers van brownie recepten? Ken je ook al zijn lichtere zusje de blondie? Dit is een basis recept om zelf thuis overheerlijke blondies te maken.

Ingredients

Scale
  • 225 gram boter
  • 350 gr witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje zout
  • 275 gram bloem
  • 0.5 tl maizena

Extra:

  • 80 gr pecannoten + extra
  • 100 gr witte chocolade
  • vierkant bakblik (brownievorm) 23 x 23 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast het vierkante bakblik in met een beetje boter of olie. Knip een stuk bakpapier op maat en bekleed de binnenzijden van de bakvorm. Zet apart.
  2. Smelt de roomboter en in een steelpannetje, op laag-medium vuur. Laat daarna de boter een klein beetje afkoelen.
  3. Ondertussen klop je op hoge snelheid de suiker met de eieren, zout en vanille wit en stijf in de keukenmachine. Na 5 minuten kloppen verlaag je de snelheid naar middelmatig en giet de boter in een dun straaltje bij de eieren. Niet teveel in een keer, want dan kunnen de eieren gaan stollen! Zet daarna de keukenmixer uit en spatel de bloem en maizena door het blondiebeslag.
  4. Tot slot breek je de pecannoten in stukjes . Hak tevens de helft van de witte chocolade grof en schep beiden door het beslag. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de blondies gedurende 30-35 minuten in de oven. Laat daarna goed afkoelen in de vorm.
  5. Voor de decoratie: Smelt de overige witte chocolade (au-bain-marie of magnetron). Het moet nog een beetje smeerbaar zijn en gebruik een lepel of spatel om elke blondie een mooie lik witte chocolade te geven. Duw er vervolgens een pecannoot in en laat uitharden. (Dit kan ook evt. in de koelkast.)
  6. Snijd daarna in 9 – 16 vierkantjes en serveer afgekoeld.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty