• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Koekjes recepten / Baklava Cruffins

Baklava Cruffins

29 april 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit weekend loopt de Ramadan ten einde en dat wordt maandag wereldwijd gevierd met het Suikerfeest! Speciaal voor de lekkere trek heb ik een snack gemaakt die geïnspireerd is op de bekende zoete versnapering Baklava. En deze baklava cruffins wil jij ook gaan maken!

Croissant Muffins met pistache en suikersiroop

De afgelopen paar jaren waren de cruffins niet meer weg te denken en er zijn inmiddels al wat muffins recepten met croissantdeeg online verschenen. Speciaal voor de Ramadan maand leek het mij een leuk idee om eens baklava cruffins te maken. Geinspireerd op mierzoete baklava lekkernij die bij verschillende Turkse en Marrokkaanse bakkers kunt kopen. Dit ‘gebakje’ bestaat uit filodeeg en heeft een vulling van pistachenoten. Na het bakken wordt het deeg overgoten met een soort suiker-honing siroop dat alles doordrenkt. Dus deed ik hetzelfde met deze croissant muffins met pistache en suikersiroop. En voila! de Baklava cruffins waren een feit!

recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl
recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl
recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl
recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl
recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl

Nog meer Marokkaanse gerechten om van te smullen.

Heb jij de afgelopen maand meegedaan met de Ramadan? Dan heb je ongetwijfeld ook genoten van de Marokkaanse Harira soep. Dat is een hartverwarmende soep met linzen en kikkererwten. Zelf maakte ik een variant met bouillon getrokken van lamsvlees en dat is echt een aanrader. Maar ik ging eerder ook aan de slag met dit recept voor Marokkaanse couscous met pulled chicken en abrikozen. Heb je overigens ooit bastilla geproefd? Deze filodeeg taart met kip, kaneel en amandelen is het perfecte huwelijk tussen zoet en zout. Check hier onze recepten uit de veelal Arabische Keuken voor nog meer Marokkaanse gerechten om van te smullen!

Eid Mubarak!

recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl

Print

Baklava Cruffins

recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Ramadan loopt bijna ten einde en dan wereldwijd gevierd met het Suikerfeest! Speciaal voor de lekkere trek heb ik een snack gemaakt die geïnspireerd is op de bekende zoete versnapering Baklava. En deze baklava cruffins wil jij ook gaan maken!

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale
  • 1 blik koelvers croissantdeeg (voor 6 medium croissants)
  • 100 gr pistachenoten + extra
  • 50 gr walnoten
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 ei, geklutst

Voor de suikersiroop:

  • 100 ml kristalsuiker
  • 75 ml water
  • 2 el honing
  • sap van ½ citroen

Extra:

  • foodprocessor of hakmolen
  • muffintray voor 12 muffins
  • bakspray
  • keukenpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Spray bakspray in 6 holtes van een muffintray. Tip: Gebruik niet 6 holtes naast elkaar maar om-en-om, dan rijzen de cruffins hoger en beter.
  2. Ga als eerste de suikersiroop maken: stop het water in een steelpannetje samen met de kristalsuiker. Breng dit aan de kook en laat gedurende 2-3 minuten doorkoken. Draai daarna het vuur uit en zet even apart om af te koelen.
  3. Rol het croissantdeeg uit op het aanrecht en snijd in 3 stukken (zie stippenlijn). Knijp met je vingers bij elk stuk de diagonale lijn dicht zodat je geen gaatjes krijgt.
  4. Stop de pistachenoten, walnoten met de poedersuiker en kaneel in de foodprocessor en maal deze grof (niet tot poeder!).
  5. Roer de honing en citroensap door de beetje afgekoelde syrup, net zo lang tot de honing oplost. Voeg nu 5 -6  eetlepels van de syrup toe aan het notenmengsel en roer goed door elkaar. De noten zouden nu een beetje moeten gaan plakken dus besmeer direct de 3 lappen croissant deeg met dit mengsel.
  6. Rol de drie stukken bladerdeeg in de lengte op, zodat je 3 lange dunne worsten krijgt. Snijd elke worst in de lengte doormidden, zodat je totaal 6 nog dunnere stukken deeg krijgt.
  7. Rol de stukken deeg op, met de noten naar binnen, en plaats elke cruffin in een ingevette muffin holte. Kwast elke baklava cruffin in met het geklutste ei en plaats de muffintray in het midden van de oven. Bak de cruffins in 10-15 minuten gaar en goudbruin. Laat even een minuutje koelen in de vorm.
  8. Haal de baklava cruffins uit de vorm en verplaatst naar een rooster, met daaronder keukenpapier. Kwast alle baklava cruffins in met de overgebleven suikersiroop en laat iets opdrogen voor het serveren.

Besaha! (=eet smakelijk!)

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept baklava cruffins ©Bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze baklava cruffins!

Category: Bakrecepten, Koekjes recepten Tags: Afrikaanse keuken, baklava, citroen, croissants, cruffins, honing, Marokkaanse keuken, Midden-Oosten, pistachenoten, Ramadan, siroop, Suikerfeest, Turkse keuken, walnoten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pizza met mortadella, burrata en pistachenootjes – Uit The Lemon Kitchen Sicilie kookboek
Volgend bericht: Pasta al Ragù (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee