Deze appeltaart tosti is echt een heerlijke traktatie als ontbijt of lunch. Lekker voor bij een uitgebreide brunch in het weekend. Of waarom geen feestje maken van een doodnormale lunch doordeweek op deze manier?
Appeltaart tosti met appel en krentenbrood
De echte tosti liefhebbers onder jullie wisten dit al vast wel: (oud) krentenbrood is ook uitstekend te gebruiken voor tosti’s! Deze appeltaart tosti bestaat dan ook uit sneetjes krentenbrood belegd met romige mascarpone, friszure Jonagolds citroenschil voor een mooie twist. Als afsluiter gezouten roomboter wat een heerlijke combinatie van smaken geeft. Dit is een overheerlijk recept voor de lunch of (weekend)brunch, maar verwacht vooral dus niet hele zoete hap!
De klassieke appeltaart met zanddeeg korst en dakje met ruitjespatroon is natuurlijk Oer-Hollands! Wil je deze zelf maken? Neem dan een kijkje bij dit recept voor oma’s appeltaart.
Nog meer recepten met krentenbrood
Heb je een paar plakken krentenbrood over? Dit kun je prima een paar dagen invriezen of dus deze appeltaart tosti van maken! Het is echt een aanrader! Maar daarnaast kun je van krentenbrood nog heerlijke, alternatieve ontbijt- en lunchgerechten maken. Bijvoorbeeld dit wentelteefjes recept en waarbij je het suikerbrood vervangt door krentenbrood. Ook kun je het overgebleven krentenbrood gebruiken voor dit heerlijke recept van toast met pindakaas en banaan-spread. Of maak er een zachte broodpudding met fruit van, maar dan dus met krentenbrood! Fijne alternatieven toch?
Heb je deze al in huis?
Recept: Appeltaart tosti
Heb je een paar plakken krentenbrood over? Behalve invriezen kun je er ook heerlijke (zoete) ontbijt of lunch recepten mee maken. Maak eens wentelteefjes of tosti’s met krentenbrood. Deze Appeltaart tosti is een variatie met mascarpone en appel!
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 15 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Lunchgerecht
Ingredients
- 4 plakken krentenbrood
- 1 Jonagold appel
- 90 gram mascarpone
- Een halve citroen
- 1 tl. kaneel
- Hand hazelnoten (ongeroosterd en ongezouten)
- Roomboter (bij voorkeur met zeezout/gezouten)
Benodigdheden:
- Tosti-ijzer
- Zesteur
Instructions
- Verwarm het tosti-ijzer voor. Leg de vier plakken krentenbrood alvast klaar op het aanrecht.
- Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in hele dunne plakjes. Verwarm 1 el. roomboter met 2 el. water in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de plakjes appel aan beide kanten totdat deze lichtbruin kleuren. Zet nog even apart.
- Rasp de schil van de citroen met een zesteur. Hak of snij de hazelnootjes wat fijner. Klop de mascarpone los in een kom en schep vervolgens de kaneel, hazelnootjes en citroenschil erdoorheen.
- Verdeel de mascarpone over 2 plakken krentenbrood. Leg vervolgens de plakjes gebakken appel erop en als laatste de 2 overgebleven plakken krentenbrood.
- Besmeer de buitenkant van de plakken krentenbrood met wat roomboter en plaats vervolgens tussen het tosti-ijzer. Grill totdat er lichtbruine grillrandjes ontstaan op de tosti. Klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze appeltaart tosti wilt gaan maken!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie