• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Appeltaart Havermoutpap

Appeltaart Havermoutpap

5 november 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Jump to Recipe

In het najaar en winterseizoen ontbijten wij graag met een warm ontbijtje, zoals deze appeltaart havermoutpap! Een heerlijk vullend ontbijtje met warme stukjes appel, rozijnen en havermout, die eigenlijk best veel op een zompig appeltaartje lijkt!

Winterse appeltaart havermoutpap

Het zomerse weer van is momenteel ver te zoeken. Sochtends trek je alweer twee sokken over elkaar aan, zodra je uit bed komt. Dus het is tijd voor een winters ontbijtje:  een warm, dampend bord met havermout pap. Deze variant maar ik met stukjes appel, flink wat kaneel en rozijnen. Het doet ons thuis enorm denken aan een klassieke appeltaart qua smaken, daarom noemen we hem ook appeltaart havermoutpap. 

appeltaart havermoutpap recept

Havermoutpap tegen een middagdipje

Wat trouwens ook erg leuk is om te weten: wist je dat havermout je suiker spiegel reguleert? S’ochtends ontbijten met havermoutpap, zorgt ervoor dat je smiddags minder snel een ‘ dipje’  krijgt. Een een flinke snuf kaneel zet je hersenen flink aan het werk, en draagt ook nog eens bij aan een gezonde spijsvertering. Een hele goeie morgen dus! En als je fan bent van deze appeltaart havermoutpap, dan moet je ook eens deze havermout met appel uit de oven proberen! Check hier sowieso 10x havermoutpap recepten om van te smullen!


Print

Appeltaart Havermoutpap

Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout,
  • 200 ml (amandel) melk,
  • 50 ml water,
  • 1 appel,
  • 1 el rozijnen,
  • 1 tl kaneel,
  • optioneel: 1 tl (kokosbloesem) suiker.

Instructions

  1. Maak als eerste de appel schoon: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Doe voor de appeltaart havermoutpap  alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de havermoutpap minstens 10 minuten doorkoken. Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  3. Giet de pap in een kommetje, breng op smaak met de kokosbloesemsuiker en geniet met volle teugen van je herfstochtend!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

appeltaart havermoutpap

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Glutenvrij, havermout, havermoutpap, Herfst, kaneel, kokosbloesemsuiker, rozijnen, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon
Volgend bericht: 10 x Pasta recepten met vlees »

Lees Interacties

Reacties

  1. Robert Kathmann

    14 januari 2021 om 7:37 pm

    Lekker recept maar is het echt met een eetlepel kaneel?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      16 januari 2021 om 3:14 pm

      Hi robert,
      Dat dient slechts een theelepel te zijn! SOrry en het staat nu goed vermeld.
      Groeten, Betty

      Beantwoorden
  2. Lana

    30 maart 2021 om 8:18 pm

    Kun je dit gerecht ook bijvoorbeeld in de ochtend maken voor werk en dan als lunch eten? Of is dit dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      1 april 2021 om 9:38 am

      Heb ik zeker ook wel eens gedaan hoor! Wel even goed af laten koelen voordat je de deksel er op doet en meeneemt.
      Maar wellicht vind je de overnight oats dan beter? die maak je savonds en laat je in de koeling staan. Kan de volgende dag zo in de handtas mee naar werk.

      Beantwoorden
  3. Malinga

    24 september 2022 om 7:36 am

    Goeiemorgen

    Hier ook op een zoektocht naar lekkere havermoutrecepten.
    Deze ziet er heerlijk uit, maar zou je deze savonds kunnen maken en sochtends wat opwarmen in de microgolf?

    Alvast bedankt
    Malinga

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      27 september 2022 om 12:49 pm

      Jazeker! Je hoeft het niet eens s’avonds voor te bereiden dan. En het is per magnetron verschillend, maar over het algemeen maak je in 1 -3 minuten op vol vermogens havermoutpap.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee