Het is vandaag 2 Mei ‘World Matcha Day‘. Het felgroene drankje op basis van Matcha thee doet het zo goed op social media dat het nu dus zelfs zijn eigen dag heeft! Maar met de zomerse dagen in aantocht is een ijskoude Mango Matcha Iced Latte wellicht een lekker zomers variatie.

Wat is een Matcha Mango Iced Latte?
xxxOnlangs deelde ik met jullie al het recept voor het knalgroene Matcha drankje in een warme uitvoering. Dit kun je drinken in plaats van een kop koffie. Matcha thee zit boordevol anti-oxidanten en is een hoeksteen in de Japanse theecultuur. Maar in plaats van Matcha thee warm te drinken, of met warme melk, kun je er dus ook voor kiezen om een soort matcha ijsthee te maken.


Nog meer zomerse recepten met mango
De knalgele kleur en smaak van een mango past natuurlijk perfect bij een zomer. Het tropische fruit is zoetzacht en romig en past perfect bij de ietswat bittere mango thee. Je maakt er niet alleen deze Mango Matcha Iced latte bij maar ook bijvoorbeeld een Tropical Mug Cake met kokos, of een Granola taart met mango voor het ontbijt. Daarnaast is deze Poke Bowl met pittige tonijn en mango een aanrader. Wist je overigens ook dat je eenvoudig zelf limonade van mango kunt maken?
Mango Matcha Iced Latte
Ben je matcha liefhebber en kun je wel wat verkoeling gebruiken op een warme dag? De Mango Matcha Iced Latte is een verfrissende en ‘grassige’ groene matcha ijsthee met gepureerd fruit en romige melk. Heerlijk als tussendoortje of om letterlijk het hoofd koel te houden.
- Prep Time: 5 min.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 glas 1x
- Category: Drinken
- Cuisine: Japanse Keuken
- Diet: Gluten Free
Ingredients
- ½ verse eetrijpe mango *
- 1 theelepel 100% pure Japanse Matcha poeder (2 chashaku)
- 4 eetlepels heet water (60 ml) – 80 graden celsius
- ½ glas ijsblokjes
- 150 ml koude (plantaardige) melk
Extra:
- hakmolen/(hand)blender/houten cocktailstamper/vijzel
- bamboe garde (Chasen)
- matcha thee bowl (Chawan)
- bamboe opscheplepeltje (Chasaku)
- theezeefje (Furui)
Instructions
- Voor je begint: plaats de bamboe garde (Chasen) in een kop heet water en laat een paar minuten ‘weken’.
- Mango: Snijd de mango in stukken en pureer deze. Dit kan met een blender, hakmolen, of zelfs een staafmixer. Je kunt ook kleine blokjes mango onderin een stevig glas leggen en met een houten cocktail stamper tot puree te vijzelen.
- Matcha: plaats de theezeef op een kleine kom. Voeg met je chasaku twee lepeltjes matcha poeder toe en wrijf dit door het zeefje heen. Giet hier het warme water (80°C) bij en gebruik de bamboe garde om M, W, Z of 8 bewegingen te maken gedurende 30 seconden.
- Iced Latte: Leg de ijsblokjes bovenop de mango en overgiet vervolgens met de koude melk naar keuze. Je kunt hiervoor (half)volle melk, kokosmelk, amandelmelk etc. gebruiken.
- Schenk daarna de matcha thee voorzichtig bovenop en serveer de mango matcha iced latte direct.
Geniet er van!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze mango matcha iced latte op warme dagen!

Geef een reactie