• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Groene Monster Pasta (Halloween)

Groene Monster Pasta (Halloween)

2 oktober 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween viering? Dan heb ik lekkere Halloween recepten voor je. Zoals deze groen gekleurde en vegetarische pasta om te maken voor Halloween. Deze Groene monster pasta zijn simpelweg tortellini met een rijke groene mascarpone saus met pesto en boerenkool. Voedzaam, lekker en om van te gruwelen!

Groene monster pasta met pesto maken

Pasta met pesto is altijd een goed idee en vrijwel iedereen lust dit wel. (Zie bijvoorbeeld ook dit recept voor een heerlijke variatie.) Speciaal voor Halloween wil ik dit jaar een lekker gruwelijke groene monster pasta maken. En bedacht me dat groene pesto met bijvoorbeeld boerenkool of spinazie ook heel goed combineert met een flinke lepel mascarpone. Het maakt een heerlijk romig geheel van deze pasta en pure comfortfood voor een echte koude herfstavond! En ja, ook met kleine kinderen serveer ik dit gerecht met chilipeper en nootmuskaat. Boerenkool is namelijk wat vlak van smaak en kan heel goed een beetje extra pit gebruiken. Gebruik desnoods iets minder.

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl
recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

Nog meer Monsterlijke recepten voor Halloween

Op deze website vind je heel veel lekkere recepten voor Halloween. Zo maken wij elk jaar steevast een van de pompoensoep recepten. De hongerige kleine buikjes kunnen altijd zo lekker smullen van (zelfgemaakte) pizza mummies, deze gruwelijke ‘broodjes met afgehakte vingers’ of onderstaande groene monster pasta natuurlijk. En qua zoete recepten ben je bij mij ook aan het juiste adres. Mijn kids vinden het bijvoorbeeld geweldig om zelf de keuken in te gaan en een van deze 10x Halloween koekjes te gaan maken.


Print

Recept: Groene Monster Pasta (Halloween)

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een simpele pasta om op tafel te zetten tijdens Halloween. Deze Groene Monster Pasta is simpelweg tortellini pasta met pesto en een romige mascarpone saus met boerenkool. Lekker voedzaam, vegetarisch en een heerlijke maaltijd voor een avondje buiten lopen en Trick or Treat!

Dit recept is genoeg voor 4 volwassenen, maar ook voor 6 – 8 kleine kinderen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram tortellini pasta, naar keuze
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 gram diepvries boerenkool, in deelblokjes *
  • 1 tl. gedroogde chilipeper (crushed of gemalen)
  • ½ tl. gemalen nootmuskaat
  • 250 gram mascarpone
  • 5 olijven, ontpit
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Voor de pesto saus:

  • 15 gram verse basilicum
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 50 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten (amandelen of pijnboompitten kan ook)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 3 el water

Extra nodig:

  • hakmolentje (of gebruik een kannetje met staafmixer)
  • hapjespan
  • kookpannetje

Instructions

  1. Als eerste ga je een pannetje water opzetten om de pasta te koken. Check hiervoor altijd de bereidingswijze, bij mij duurde de gedroogde variant koken namelijk 14 minuten. Maar verse pasta heeft vaak maar een paar minuten benodigd.
  2. Ondertussen zet je de hapjespan op en verwarm deze op middelmatig vuur. Voeg een scheutje olie toe ben bak de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie deelblokjes toe en laat smelten (5 – 10 minuten) met de deksel op de pan.
  3. Maak de pesto saus in een hakmolen of blender. Vermaal hiervoor al deze ingredienten fijn tot aan gladde saus. 
  4. Breng de spinazie op smaak met chilipeper, nootmuskaat, en een snuf zout & peper. Schenk vervolgens ook de pesto saus en mascarpone in de pan en laat al roerende in elkaar oplossen.
  5. Vlak voor het afgieten van de pasta schep je een kopje pasta water uit de pan. Giet daarna de pasta af en laat uitlekken.
  6. Als de saus mooi egaail gebonden is voeg je de gekookte pasta toe en roer goed door. Voeg eventueel wat extra pasta water toe om het geheel mooi zacht en gebonden te krijgen. 
  7. Tot slot snijd je de olijven in ringen en schep deze door de groene monster pasta. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

*Voor dit recept gebruik ik diepvries boerenkool in deelblokjes. Deze zijn al fijngesneden en kun je vrijwel het hele jaar door vinden. Je mag natuurlijk ook diepvries spinazie deelblokjes gebruiken. Of ga voor verse boerenkool of spinazie die je zelf helemaal fijn hakt.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept groene monster pasta HALLOWEEN © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Groene Monster Pasta voor Halloween

Category: Pasta Recepten Tags: basilicum, boerenkool, cashewnoten, chilipepers, Halloween, hoofdgerechten, Italiaanse Keuken, Kaas, knoflook, mascarpone, nootmuskaat, pasta, pesto, pijnboompitten, spinazie, tortellini, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 10x Halloween Koekjes maken
Volgend bericht: Salted Caramel Havermoutpap »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee