Print

Recept: Groene Monster Pasta (Halloween)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een simpele pasta om op tafel te zetten tijdens Halloween. Deze Groene Monster Pasta is simpelweg tortellini pasta met pesto en een romige mascarpone saus met boerenkool. Lekker voedzaam, vegetarisch en een heerlijke maaltijd voor een avondje buiten lopen en Trick or Treat!

Dit recept is genoeg voor 4 volwassenen, maar ook voor 6 – 8 kleine kinderen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 350 gram tortellini pasta, naar keuze
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 gram diepvries boerenkool, in deelblokjes *
  • 1 tl. gedroogde chilipeper (crushed of gemalen)
  • ½ tl. gemalen nootmuskaat
  • 250 gram mascarpone
  • 5 olijven, ontpit
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Voor de pesto saus:

  • 15 gram verse basilicum
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 50 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten (amandelen of pijnboompitten kan ook)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 3 el water

Extra nodig:

  • hakmolentje (of gebruik een kannetje met staafmixer)
  • hapjespan
  • kookpannetje

Instructions

  1. Als eerste ga je een pannetje water opzetten om de pasta te koken. Check hiervoor altijd de bereidingswijze, bij mij duurde de gedroogde variant koken namelijk 14 minuten. Maar verse pasta heeft vaak maar een paar minuten benodigd.
  2. Ondertussen zet je de hapjespan op en verwarm deze op middelmatig vuur. Voeg een scheutje olie toe ben bak de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie deelblokjes toe en laat smelten (5 – 10 minuten) met de deksel op de pan.
  3. Maak de pesto saus in een hakmolen of blender. Vermaal hiervoor al deze ingredienten fijn tot aan gladde saus. 
  4. Breng de spinazie op smaak met chilipeper, nootmuskaat, en een snuf zout & peper. Schenk vervolgens ook de pesto saus en mascarpone in de pan en laat al roerende in elkaar oplossen.
  5. Vlak voor het afgieten van de pasta schep je een kopje pasta water uit de pan. Giet daarna de pasta af en laat uitlekken.
  6. Als de saus mooi egaail gebonden is voeg je de gekookte pasta toe en roer goed door. Voeg eventueel wat extra pasta water toe om het geheel mooi zacht en gebonden te krijgen. 
  7. Tot slot snijd je de olijven in ringen en schep deze door de groene monster pasta. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

*Voor dit recept gebruik ik diepvries boerenkool in deelblokjes. Deze zijn al fijngesneden en kun je vrijwel het hele jaar door vinden. Je mag natuurlijk ook diepvries spinazie deelblokjes gebruiken. Of ga voor verse boerenkool of spinazie die je zelf helemaal fijn hakt.