Een chocolade cake maken klinkt altijd goed in de oren. Maar een marmer cake met cacao is ook heel lekker! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!
Zelf marmer cake maken
Vorige maand poste ik al de how-to om zelf cakebeslag te kunnen maken. Dit recept is een uitbreiding hierop, want ik laat jullie zien hoe je een marmercake met chocolade kunt maken. In principe volg je hiervoor het standaard recept, maar het beslag wordt opgesplitst in een ‘blanke’ laag en een ‘chocolade’ laag. Dat maakt deze cake dubbel genieten.
Mocht je alleen een cakevorm van 22 cm hebben, volg dan de aanwijzingen in de how-to cakebeslag maken om het recept voor marmer cake hiervoor aan te passen.Fans van chocolade cakes kunnen ook dit recept voor dubbele chocoladecake uitproberen. Maar deze chocolade taart met frambozen is hier ook grote favoriet! En, speciaal voor vaderdag ga je natuurlijk aan de slag met deze chocolade-bier cake! Voor de afwisseling zijn deze brownies ook een aanrader!
Marmer cake (met cacao)
Maak eens zelf marmer cake! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 1 uur en 15 min.
- Total Time: 1 uur en 35 minuten
- Yield: 12 plakken 1x
- Category: Cake
- Method: bakken
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
Ingrediënten:
- 250 gram boter
- 250 gram suiker
- 250 zelfrijzend bakmeel
- mespunt zout
- 5 eieren
- 3 eetlepels cacao poeder
- 1 eetlepel melk
Extra:
- oven,
- cakevorm van 28 cm,
- bakpapier,
- handmixer,
- spatel.
Instructions
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Verwarm een oven voor op 150 graden Celcius (135 hetelucht).
- Beboter de binnenkant van het cakeblik, en bekleed met bakpapier.
- Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
- Schep ruim de helft (ca 60 %) van het beslag in een separate kom en zet even apart. Klop de cacaopoeder en de melk door de andere helft van het beslag welke nog in de keukenmixer bowl zit.
- Vul het cakeblik met de helft van het ‘witte’ beslag. Schep hier het ‘chocoladebeslag’ bovenop. Top vervolgens af met de overgebleven helft van het ‘witte’ beslag. en strijk een beetje glad en duw goed in de hoeken uit.
- Trek een paar flinke strepen door het beslag met behulp van een mes (dit geeft dat marmer effect) en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten.
- De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
- Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna volledig op een rooster afkoelen. Alleen nog even in plakken snijden en lekker van genieten!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Notes
Bewaartip: eenmaal afgekoeld verpak je de cake in een stuk zilverfolie. Als je bakpapier hebt gebruik laat je deze ook zitten om de cake. Op het aanrecht blijft deze nog gerust een paar dagen goed.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf marmer cake met cacao wilt maken!
Geef een reactie