• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Marmer cake (met cacao)

Marmer cake (met cacao)

15 december 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Een chocolade cake maken klinkt altijd goed in de oren. Maar een marmer cake met cacao is ook heel lekker! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!

Zelf marmer cake maken

Vorige maand poste ik al de how-to om zelf cakebeslag te kunnen maken. Dit recept is een uitbreiding hierop, want ik laat jullie zien hoe je een marmercake met chocolade kunt maken. In principe volg je hiervoor het standaard recept, maar het beslag wordt opgesplitst in een ‘blanke’ laag en een ‘chocolade’ laag. Dat maakt deze cake dubbel genieten.

Mocht je alleen een cakevorm van 22 cm hebben, volg dan de aanwijzingen in de how-to cakebeslag maken om het recept voor marmer cake hiervoor aan te passen.Fans van chocolade cakes kunnen ook dit recept voor dubbele chocoladecake uitproberen. Maar deze chocolade taart met frambozen is hier ook grote favoriet! En, speciaal voor vaderdag ga je natuurlijk aan de slag met deze chocolade-bier cake! Voor de afwisseling zijn deze brownies ook een aanrader!


Print

Marmer cake (met cacao)

recept marmer cake
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak eens zelf marmer cake! Het is een cake van verschillende lagen normaal cakebeslag en chocolade beslag. Doordat deze een gemarmerd effect hebben noem je deze cake een marmercake!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 1 uur en 15 min.
  • Total Time: 1 uur en 35 minuten
  • Yield: 12 plakken
  • Category: Cake
  • Method: bakken
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Ingrediënten:

  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 250 zelfrijzend bakmeel
  • mespunt zout
  • 5 eieren
  • 3 eetlepels cacao poeder
  • 1 eetlepel melk

Extra:

  • oven,
  • cakevorm van 28 cm,
  • bakpapier,
  • handmixer,
  • spatel.

Instructions

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm een oven voor op 150 graden Celcius (135 hetelucht).
  3. Beboter de binnenkant van het cakeblik, en bekleed met bakpapier.
  4. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten.
  5. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  6. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel.
  7. Schep ruim de helft (ca 60 %) van het beslag in een separate kom en zet even apart. Klop de cacaopoeder en de melk door de andere helft van het beslag welke nog in de keukenmixer bowl zit.
  8. Vul het cakeblik met de helft van het ‘witte’ beslag. Schep hier het ‘chocoladebeslag’ bovenop. Top vervolgens af met de overgebleven helft van het ‘witte’ beslag. en strijk een beetje glad en duw goed in de hoeken uit.
  9. Trek een paar flinke strepen door het beslag met behulp van een mes (dit geeft dat marmer effect) en bak de cake in de voorverwarmde oven gedurende 1 uur en 15 minuten.
  10. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  11. Laat de cake nog minstens 10 minuten afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Laat daarna volledig op een rooster afkoelen. Alleen nog even in plakken snijden en lekker van genieten!

Eet smakelijk!
Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: eenmaal afgekoeld verpak je de cake in een stuk zilverfolie. Als je bakpapier hebt gebruik laat je deze ook zitten om de cake. Op het aanrecht blijft deze nog gerust een paar dagen goed.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor marmer cake met cacao © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf marmer cake met cacao wilt maken!

Category: Cake recepten

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Carla’s Conditorie in Utrecht
Volgend bericht: Karamelsaus maken »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept tiramisu croisant wafels © bettyskitchen.nl

Tiramisu Croisant Wafels

recept dadelcake met pecannoten

Dadelcake met pecannoten en karamel

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept gebakken feta uit de oven feta fourno © bettyskitchen.nl

Gebakken Feta uit de oven (Feta Fourno)

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept kippenlevertjes met pasta © bettyskitchen.nl

Kippenlevertjes met pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?