• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Halloween havermoutpap met bananen spookjes

Halloween havermoutpap met bananen spookjes

18 oktober 2024 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

Ontbijten met paarse Halloween havermoutpap

Het ontbijt zorgt voor een goede start van je dag en een havermout ontbijt is eigenlijk een van de beste opties om mee te beginnen. Havermout zit boordevol vezels, eiwitten en is (van nature) glutenvrij. Tijdens Halloween wordt er vaak behoorlijk wat afgesnoept, dus deze mama bedacht een lekker en voedzaam ontbijt om mee te beginnen. Het resulaat is deze paarse havermoutpap met bananen spookjes. De paarse kleur wordt verkregen door blauwe bessen mee te koken. Niet alleen mooi voor de kleur, maar zo tik je ook meteen die porties fruit aan op de vroege morgen. De spookjes maakte ik van gehalveerde bananen en pure chocolade. Klinkt stiekem een beetje als een duivels ontbijtje, maar wist je dat pure chocolade een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee brengt. Lekker van genieten dus!

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl

Nog meer Halloween (ontbijt) recepten

Ik denk dat ik jullie niet meer hoef uit te leggen dat Halloween echt een van mijn favoriete feestdagen is! Deze paarse Halloween havermoutpap met bananen spookjes zijn ook grote favoriet van mijn dochter! Maar wij maken gerust nog meer griezeligs lekkers klaar voor het Halloween ontbijt. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit Halloween kaneelbrood met bloederig glazuur. Brrrrrrrr! Maar de kleine meid (4 jaar oud he) helpt ook heel goed mee met het maken van deze krokante vleermuizenkoekjes. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!


Print

Recept: Halloween havermoutpap met bananen spookjes

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ja dat zie je goed. Paarse pap. Voor het ontbijt. Deze Halloween havermoutpap zit boordevol fruit zoals blauwe bessen en serveer je met spookjes gemaakt van bananen en pure chocolade. Deze wil en kan jij zeker ook maken want het is gewoon heel lekker wakker worden!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: halloween
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 gram (fijne) havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 el lijnzaad
  • 1 el maple syrup (optioneel)
  • ½ tl kaneel
  • 100 gr (diepvries) blauwe bessen

Voor erbij:

  • ½ banaan
  • 25 gr pure chocolade, fijngehakt
  • spuitzakje
  • suikeroogjes

Instructions

  1. Stop de havermout, lijnzaad, eventueel maple syrup, kaneel en blauwe bessen in een steelpannetje. Giet hier de amandelmelk bij en breng het geheel aan de kook. 
  2. Verlaag daarna het vuur naar middelmatige temperatuur. Blijf tussendoor steeds roeren om aanbranden te voorkomen. Fijne havermout dient 4- 5 minuten zachtjes door te koken. 
  3. Ondertussen stop je de chocolade in een spuitzakje. Schenk heet water in een ruime mok en hang hier het spuitszakje in. 
  4. Tip van Betty: die mooie paarse kleur in mijn Halloween havermoutpap krijg je door de blauwe bessen te pletten. Gebruik hiervoor een aardappel puree stamper (als je die hebt) en stamp hiermee de pap even kort maar goed aan. Het dieprode-paarse bessensap mengt zich met de pap en zorgt voor een beetje paarse kleur. Je kunt ook altijd nog paarse voedingskleurstof toevoegen als je de kleur nog meer intens wilt maken.
  5. Snijd halve bananen in de lengte door en leg deze op de pap. Dit worden de spookjes. Kneed het spuitzakje met verwarmde chocolade even goed door en knip een puntje af. Decoreer nu de ogen en de mondjes van de spookjes en eventueel nog wat extra ogen op de pap. De overgebleven chocolade knijp je uit onder de spookjes als ‘schaduw’.
  6. Decoreer je Halloween pap naar wens met suikeroogjes en nog wat extra verse blauwe bessen. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept halloween havermoutpap met bananen spookjes © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze paarse halloween havermoutpap met bananen spookjes.

Category: Ontbijt Recepten Tags: amandelmelk, Amerikaanse keuken, bananen, blauwe bessen, chocolade, Glutenvrij, Halloween, havermout, havermoutpap, kaneel, maple syrup, vegan, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « DanDanMein (pittige noedels)
Volgend bericht: Halloween Kaasje uit de oven »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

pasta datterini met burrata © bettyskitchen.nl

Pasta ‘Datterini’ met burrata

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee