Ben jij wel in voor een Halloween feestje? Met dit ‘cinnabon’ ontbijt geef je deze feestdag meteen een griezelige start! Ik maakte namelijk een kaneelbrood halloween ontbijt met croissantdeeg en deze kronkels doen een beetje denken aan croissantdeeg darmen met bloed. Als je het te eng vind om op te eten kun je altijd nog je ogen dicht doen natuurlijk 🙂
Ontbijten met kaneelbrood voor halloween (Cinnabons)
Jullie weten dat ik dol ben op snelle ontbijtjes met kant-en-klaar croissantdeeg. Afgelopen jaar waren de cinnamon cruffins een enorme hit op de website en social media, dat ik bedacht om dit recept om te toveren tot een griezelige variant voor Halloween. Ja beste mensen, ik heb er mijn best weer op gedaan om dit kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg darmen er zo griezelig mogelijk uit te laten zien. Ik hoop dat hij ook bij jullie in de smaak zal vallen en anders kun je natuurlijk ook aan de slag met het recept voor deze normale homemade broodjes met kaneel.
Nog meer Halloween recepten om van te griezelen
Ohhhh ik hoop dat jullie net zo’n fan worden van dit kaneelbrood ontbijt als wij thuis. Cinnabons zijn altijd lekker en deze croissantdeeg darmen doen met hun griezelige verschijning qua smaak gelukkig niet onder. Daarnaast heb ik voor Halloween nog meer recepten om mee te griezelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Pizza Mummies voor Halloween? Dat is zon leuke traktaties om tevens met kinderen te maken. Maar deze hazelnoot spinnen koekjes gaan ook helemaal de show stelen voor bij de koffie of thee. Check hier nog veel meer lekkere recepten voor Halloween op een rijtje!
Recept: Halloween ontbijt met croissantdeeg
- Yield: 3 personen 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Halloween
Ingredients
- 1 blik croissantdeeg (6 stuks)
- 20 gr roomboter, gesmolten
- 2 el fijne suiker
- 2 tl kaneel
- 1 ei
- 30 gr poedersuiker
- scheutje water
- paar druppels rode voedingskleurstof
Extra:
- kleine ovenschaal, bijv. 25 x 15 cm
- bakkwast
- pizzaroller
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (check de verpakking van het deeg voor juiste temperatuur en bereidingstijd. Vet een kleine ovenschaal in met bakspray en zet apart.
- Rol het bladerdeeg af en druk de naden goed dicht. Gebruik desnoods een deegroller om even een keer goed uit te rollen.
- Kwast de lap croissantdeeg in met de gesmolten boter. Meng de suiker en kaneel en bestrooi hier de lap mee, maar hou een klein beetje apart.
- Gebruik nu de pizzaroller om het deeg in 4 mega lange linten te snijden. Leg de 4 linten op hun kant kronkelend in de ovenschaal, zodat het een beetje lijkt op darmen. Het is de bedoeling dat er juist wat ruimte tussen de kronkels zit want het deeg zal tijdens het bakken uitzetten. Bestrooi met het laatste beetje kaneelsuiker.
- Kluts het ei en bestrijk hiermee voorzichtig het croissantdeeg aan de bovenkant. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak het deeg in 12-14 minuten af.
- Stop de poedersuiker in een kommetje en voeg hier de rode voedingskleurstof aan toe. Vervolgens voeg je theelepel voor theelepel water toe en roer tussentijds goed door de poedersuiker. Dit rode glazuur moet wel gebonden zijn, maar dun genoeg om te kunnen ‘druppelen’ over het deeg.
- Haal de kaneelbroodjes uit de oven en lepel de rode glazuur er overheen. Tip van Betty: volg simpelweg de ‘kronkels’ voor het mooiste effect en druppel tot slot her en der wat glazuur. Serveer direct.
Eet smakelijk en maak er een griezelig Halloween van!
Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit griezelige kaneelbrood Halloween ontbijt met croissantdeeg ‘darmen’.
Geef een reactie